A Bicskei Szó információja szerint  Tessely Zoltán választókerületi elnök lesz 2014-ben Fejér megye 7. választókörzetében. Az új kétszáz fős parlamentben a Fidesz választókerületi elnökei a párt egyéni képviselő-jelöltjei is egyben.  

Az országgyűlési képviselőség  viszont összeférhetetlen a polgármesterséggel

Az országgyűlési képviselőket 2014 májusában választják meg. Természetesen akadnak köztük bőven, akik a választáskor polgármesterek - ez lesz a helyzet Tessely Zoltán esetében is -,  hiszen bicskei polgármesteri mandátuma 2014 októberében jár le...    

Erre a pár hónapra május és október közé nem vonatkozik az összeférhetetlenség. 

Viszont ha októberben megválasztott országgyűlési képviselőként újra polgármester akarna lenni Bicskén (vagy Csabdin és bárhol), le kellene az új országgyűlési mandátumáról mondania.

2014-ben választókerületi elnök lesz Bicske jelenlegi polgármestere, aki országgyűlésbe választása esetén csakis akkor lehet polgármester, ha lemond a magasabb pozíciót jelentő képviselőségről - havi kb. bruttó 800 ezer forint  plusz költségtérítésről.  Ez nem valószínű. 

Ha nem választják meg országgyűlési képviselőnek, meglehetősen kis eséllyel indulna Bicskén polgármesternek. De Tessely Zoltán és Bicske kapcsolata még a Járási Hivatalban is folytatódhat, mert jövő ősszel meglesz az öt éves közigazgatási gyakorlata (2008. okt - 13. okt.), ami alapján lehetne belőle akár járási hivatalvezető. 

Ha egyszer egy üzlet beindul...       

Ha nem választanák be az országgyűlésbe, talán akkor sem indulna a bicskei elöljáróságért. Vagy igen? Ezt megkérdezzük tőle, bár kiterjedt titkársága, főállású alpolgármestere nem válaszolt egy korábbi kérdésünkre sem, hogy ugyan miért hívott vagy hívatott  rendőrt Tessely Zoltán a városszépítő bicskei önkéntesekre.  

Ebben a választási ügyben még minden megváltozhat májusig. Lemondhat a jelöltségről, ki is tehetik onnan. A leírtak a jelen helyzet szerint értendők. 

I.A. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez borítékolható volt.....tolja magát felfelé....ez is borítékolható
süti beállítások módosítása