Az igényesség jegyében szólt a Bicskei Fesztivál Fúvószenekar ma esti, hagyományos karácsonyi koncertje is, éppen Kodály Zoltán születésének 130. évfordulóján.  
 
kz.jpg
Kár, hogy a város vezetése nem kíváncsi rájuk, és sajnálatos az is, hogy a zenekar fennállásának első olyan évét élte meg a huszonötből, amikor semennyi támogatást nem kapott Bicske városától. 
A koncert előtt ezt a tény csakis azért hangzott el, mert perselyeztek a bejáratnál egyesületi önfenntartásuk érdekében. Közismert támogatójuk a bicskei Arany Sas Gyógyszertár, ami a zenekart rendszeresen és jelentős összeggel segíti. 
Mi magyarok, így szoktuk eljátszani közösségeink legnagyobbjait. Jut egyébként bőven mindenre, csak éppen arra nem, amire kellene. 
A zenészek játszanak, mert művészek, a vezetés meg azt kéne játssza, hogy értékeli azt, ami csak legnagyobbaknak adatik meg.
Azt, ahogyan a karnagy úr és a zenekar zenészei a művészetük felé  tudnak fordulni. 
Most is megtelt a művház. Eljönnek, mert itt még nem csalódtak. Laci január elején lesz 70 éves. Töretlen lendülettel teszi a dolgát. Olyan darabokat játszanak, amik nem könnyedek, rendkívül igényes, a szó igazi értelmében klasszikus zene. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása