Idézet a legutóbbi olvasói levélből azoknak a városgazda dolgozók tiszteletére, aki havazások, árvizek  ésatöbbi esetén reggel ötkor munkába állnak és éjfélkor mennek, hogy másnap újrakezdhessék hajnalban. Olvasónk ezt írja róluk, amit külön köszönök szépen: 

"Itt megjegyezném, hogy minden tiszteletem a városgazdánál dolgozó munkásoké, akik alacsony fizetésért is mindent megtesznek a városért, csak éppen városvezető nincs mögöttük, az nem megoldás számukra és a város számára sem, hogy itt-ott kis-főnök cseréket hajtanak végre.
Ez csak azt mutatja, hogy valami nem jó, és ezen változtatni kéne, ezen kívül a dolgozóknak,a kívülállóknak azt mutatja, hogy a város első emberének nem lokálpatrióta a gondolkodása és ezen valahogy változtatni kéne."

Jómagam pedig mélységesen egyetértek ezekkel a sorokkal és tisztelem benne, hogy nem a kb. havi nettó nyolcvanezerért becsületekkel megdolgozókat és közvetlen főnökeit támadja...

Véleményem szerint a városért dolgozóknak mindent meg kell adni, még az is lehet, hogy nem az alpolgármester pénzét kellett volna megduplázni, hanem az övékét, mert jön a tél, amikor ők bármikor berendelhetők, pontosabban jönnek ők maguktól. És nem beszédeket mondanak, nem pogácsázva "lobbiznak". 

Hozzáteszem, hogy egy valóban hozzáértő polgármesternek (Bicskén ilyen most nincs - A szerk.) nem kiabálva kell játszania a határozott vezetőt, hanem ha a helyzet engedi, "A Főnök" módjára  értelmesen leülni velük és megkérdezni, mit hogyan látnak jónak, milyen sorrendet választanának, vagyis tisztelni kellene bennük helyismeretüket, munkájukat, önállóságukat és munkaszervezés tantárgyból is abszolút rájuk kellene hagyatkozni. 

Szeretném elmondani ebben a hótakarítási szezonban, amikor megnövekedtek olvasóink panaszos észrevételei, hogy Bicskén a többség pontosan tudja, hogy nem a munkáját becsülettel végző városgazda dolgozókkal van baj. 

Az a baj, hogy városunk vezetői részéről nem alakult ki feléjük egy olyan háttér, hátország, hinterland, ami mindenben segíti őket. Nem egyszerűen a pénzre a gondolok.

Pénzből itt sincs sosincs elég.

A jó szóra is gondolok, a bizalomra, amit ha valaki, akkor ők is megérdemelnének a "szezonban" főleg.

Biztos van erre egy dakota közmondás is, hogy jobban meg legyek értve. Gondolja ide, akinek muszáj.  

Izing          

   

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása