Tisztelt Polgármester Úr!


Elnézést kérek, hogy levelemmel rabolom idejét, de muszáj önnek írnom, mert a városunkban a hóesés után, az utak, és a járdák állapota szerényen fogalmazva, kiakasztó volt!

Felháborítónak tartom, hogy nincs gazdája a városnak, nincs, aki felügyelje, az utak és a járdák járhatóvá tevését! A városban egy két üzlet csak a közvetlen bejárata előtt söpörte el a havat a járdáról, de az üzletek többi részénél, az oldal járatoknál /Spar, CBA/ a Kínai üzletnél, a Kossuth utca végén, a szintén ott lévő T- Mobil üzlet előtt viszont nem lehetet közlekedni, mert tiszta jég volt a járda!
A Bocskai közben is ugyan ez volt a helyzet, csak itt még tetézte az úttest is a bajt, mert az meg tiszta jégpáncél volt.
A Szent István úton csak egy rövid szakaszon mentem végig, de ott csak a csirkebolt előtt volt eltakarítva a járda.

Én úgy gondolom /nem vagyok ezzel a gondolattal egyedül /, hogy a városban nem csak a polgármesteri hivatal / nem tudom az új nevét / és a Kossuth tér van. Mert ezen a két helyen, télen, nyáron egymást érik a közmunkások, akik télen a járdát tisztítják, teszik járhatóvá, nyáron meg sepregetnek és faleveleket gereblyéznek. A város sok mellék útjairól, és a járdák hómentesitésével /jegesedés / senki nem foglalkozik!
Tudom az ingatlan tulajdonosok kötelezettsége, az ingatlanuk előtt lévő járdák tisztántartása, de sajnos ezt sokan nem teszik meg, nem érdekli őket.
Ha tovább megyünk a kisállomás felé felé, arra meg egyenesen katasztrofálisak a járdák nem beszélve a felüljáróról, és az azokról a lépcsőkről, amelyek a vonat állomásra vezetnek a felüljáróról. Volt olyan kedves utazni vágyó, aki munkába menet a vonathoz igyekezett és az óvatossága ellenére is megcsúszott a jeges lépcsőn és legurult egy pár lépcsőfokot. Jó, hogy nem törte ki a nyakát, vagy nem történt súlyosabb sérülése.
A felüljáró a városhoz tartozik és evidens, hogy a lépcsők is, és ennek tisztításáról is a városnak kellene gondoskodnia. Itt azért szeretném elmondani azt is,hogy a MÁV sem takarítja a vonatmegállót!
Minta város vezetőjének fel kéne venni a MÁV-l a kapcsolatot és valahogy rá venni őket, hogy ami az övék, azt igenis tartsák rendben. Őn a polgármester, van szava és tekintélye, biztos, hogy el tudná intézni!

Tisztelt Polgármester úr én úgy gondolom, hogy mivel ön a városunk első embere, önnek ezekre a dolgokra több figyelmet kellene fordítani. Itt megjegyezném, hogy minden tiszteletem a városgazdánál dolgozó munkásoké, akik alacsony fizetésért is mindent megtesznek a városért, csak éppen városvezető nincs mögöttük, az nem megoldás számukra és a város számára sem, hogy itt-ott kis-főnök cseréket hajtanak végre.
Ez csak azt mutatja, hogy valami nem jó, és ezen változtatni kéne, ezen kívül a dolgozóknak,a kívülállóknak azt mutatja, hogy a város első emberének nem lokálpatrióta a gondolkodása és ezen valahogy változtatni kéne.
Tisztelt Polgármester úr, mi a lakosság azt vesszük észre, hogy ön a parlamenti üléseket és az ottani kapcsolatépítéseket helyezi a városunkkal szemben előnybe! Mikor a Döme úr az ön érdekében kampányolt a választások előtt, azt ígérte, hogy ön nagyon jó gazdája lesz a városunknak, szavazzunk önre, de ugyan ezt ígérte ön is mikor polgármesterré választották. Valahogy úgy érzem, és ezzel az érzéssel nem vagyok egyedül, hogy ezeket az ígéreteket ön nem váltotta valóra!

A Nagy Károly utca lezárását megelőző lakossági gyűlésen, ami a Nagy Károly tér parkolójában volt megtartva, ön azt ígérte, hogy 2012 augusztusában lesz még egy gyűlés és ott megbeszéljük a sorházak előtti út karbantartását,lezárását a tér végén ,az autósforgalom miatt,és akkor már tud nekünk mondani valamit az új autóút kijelöléséről, amely az uszodához vezet.
Tisztelt polgármester úr, ezt az ígéretét nem tartotta be, pedig a lakók bíztak önben és hittek önnek!

Polgármester úr láttam és rajtam kivűl még sokan látták azt a videót az interneten, amelyben nyilatkozta, hogy a Kossuth utca útjának a leaszfaltozását, ön csináltatta meg. De a városban keringenek olyan” mondák”, hogy ezt az utat nem ön csináltatta meg, hanem az állami kezelő egy régebbi adóság fejében! Most vajon mi az igazság, ez sok embert érdekelne?
Továbbá vannak itt más olyan kérdések is, amelyekre szeretnénk választ kapni és megosztani a város lakosságával, hogy:

1. Miért nincs a városnak egy olyan havonta megjelenő lapja, mint régen volt, ahol a lakosság minden közérdekű dolgokról, ügyekről, fórumokról értesítve volt?
Muszáj megkérdezni azt is, hogy ez a beszüntetett lap a választási kampány idejére netán feltámad –e, és a városvezetés ebben a feltámadt lapban fényezni fogja magát, a város pénzén?

2. Miért nincsenek a városban lakossági fórumok, gyűlések, ahol a város vezetői beszámolnak a lakosságnak, a város pénzügyi helyzetéről, ezen belül a bevételeikről,a kiadásokról,ahol mi a lakosság is személyesen kérdezhetnénk önöktől és önök ott helyben válaszolnának a kérdésekre?

3. Most a városunk nagyon jó helyzetbe került, mert az előző polgármester Szántó úr az uszodát felépíttette, de a városnak fizetnie kellett havonta érte, mert nem Bicske város tulajdona volt. Most, hogy az állam kifizette azt a bizonyos összeget a város helyett, így az uszoda már a város tulajdona lett.
Ezen kívül az állam átvállalta a városunk adósságának nagy részét, így a város most elég jó anyagi helyzetbe került. Szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudjuk meg, mi lakosok, hogy mire fogja költeni a város azt a szép összeget, amit az állam átutalt a városnak? Halottam róla, hogy tervbe vették a nagyállomás és annak környékének felújítását, a központi fekvésű /katolikus / templom, mozi és a városháza felújítását, ezen kivül a Csillagvizsgáló helyrehozatala is szóba került. Vajon ezek a tervek fennállnak e még, a városnak a járdáira, útjaira is fogja futni a pénzből? Mert a városban a járdákon lassan tánclépesekben fogunk tudni közlekedni, mert csak így nem fogjuk ki törni a bokánkat a nagyon ramaty állapotban lévő járdákon!

4.Régebben volt az okmányirodában kihelyezett TB és nyugdíj ügyintézés heti egy alkalommal. Szeretnénk tudni, hogy ez miért lett megszüntetve, mert Bicske és térségéből nagyon sok embernek megkönnyítette az ügyintézést és nem kellett súlyos összegekért Fehérvárra utazni, és nem ment el fél napjuk az utazással?!. Nem lehetne visszaállítani a megszüntetett helybeni ügyintézést?

5.Miért nincs kifüggesztve sehol, hogy milyen ügyet hol lehet intézni, a nagy változások, költözések után?

Polgármester úr a fent leírt kérdésekre szeretnék én, és a város lakossága is választ kapni, mert mi magunkénak tudjuk a várost, és szeretnénk mi a lakosság is tudni,hogy most mikor az adósság nagy részétől megszabadultunk, mik a város vezetőinek a tervei a jövőre nézve pénzügyileg?

Tisztelt polgármester úr én egy nagy-áruházban voltam pénztáros és a munkámat úgy tudtam tisztességesen, becsületesen elvégezni, hogy az áruház árukészletét úgy kezeltem, mintha a sajátom lenne.
És az ember a sajátjáért mindent megtesz, óvja, védi és a legjobb tudásával kezeli.
Hiszem és vallom, hogy egy várost is csak úgy lehet, tisztességesen, becsületesen vezetni, ha magaménak érzem, és nem csak egy munkahelynek tekintem.

Én és a város lakossága magunkénak érezzük a várost, annak, gondját, baját, a jóval, rosszal együtt, de ugyan ezt várjuk, várnánk el a város vezetőségétől is! Én és sokan mások is úgy gondoljuk, hogy a város vezetőségének a saját önös érdekeit a háttérbe kell szorítania, és a város érdekeit kell, kellene szem előtt tartani!
Továbbá az sem árt,ha a vezetőség ismeri a városban lakó emberek gondjait,bajait és talán nem is olyan nagydolog ,szeretni kell az embereket,köztük kell lenni,beszélgetni velük, és amikor rossz napja van,vagy volt,akkor is mosolyogni kell rájuk,mert egy kedves,bátorító mosoly még a leghidegebb szívű embert is meg tud lágyítani,és ami mindennél fontosabb tisztelni kel az embereket! Higgye el nekem polgármester úr, akkor, talán ha ezeket mind meg tenné, talán jobb lenne önről a város véleménye!



Kérem levelem szíves tudomásul vételét és,ha ideje engedi, akkor kérem önt,hogy válaszoljon, a kérdésekre, amelyek nem csak az enyémek,hanem a városé,a város lakosságáé!


Bicske, 2013.01. 21.

                              Tisztelettel, Szokoli Andrásné 

                              

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tessely Úr nagyon kárhoztatta néhai
Szántó Jánost a hitelfelvétel miatt, de
akkor tudtuk mire kellett, azóta vannak
aszfaltos útjaink. Meghalt Szántó, néhány
utcának pl. Kodály azóta sincs rendes
burkolata!
Vannak, ahogyan milliárdos hiteltartozás is..és kivágott ősfák..
@Mental Militia: Ősfák? Bükkábrányban találtak 7 millió éves erdőmaradványokat egy lignitbányában, hatvan méter mélyen. Az ősfa másik jelentése: hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90sfa
ha viszont azokra az öreg fákra gondolsz, amire mindenki, akkor értjük egymást :)
Jogos.. :-)
Nekem már csak ősfák maradnak egészen kis gyermekkoromtól..
Érdekes, csak egyik oldalon kellett anno kivágni azokat a gyönyörű lombosokat, minket pl. senki nem értesített, 2 napig nem voltunk az ingatlannál, majd amikor mentünk a kertet rendezni, nem hittünk szemünknek..
süti beállítások módosítása