Mint azt már megírtam pár napja, Tessely Zoltán polgármester a március 15-i ünnepségek meghívóit Budaörsön adatta postára.  

Arra gondoltam, ha már postára adja, és nem a városháza állományában foglalkoztatott kézbesítőt, népes titkárságát alkalmazza, akkor talán a bicskei postát kellett volna megbízni vele.

Bicske fejlődésének nevezetes napja ugyanis 1848. október 6. volt, a bicskei postahivatal felállításának napja, ami ezer szállal kötődik az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeihez.

A magyar hadügyminiszter ugyanis felszólította 5941 számú levelével Fejér megyét, hogy a hadi levelezés gyorsítása érdekében postahivatal kell Bicskére.

A megye 2875 számú jegyzőkönyvéből kiderül, hogy Szulyovszky Lajos szolgabíró jelenti: Bicskén postahivatalt állított fel, 2-3 fogat áll felzabolázva, az előfogással futárok érkezése után nem szabad 10 percig sem késlekedni.

Maradjunk annyiban, hogy egy polgármesternek igazán tudnia kellene, hogy milyen település megbízását fogadta el, s akkor talán nem követne el ekkora stílustalanságot. Mert ha ezt is tudná, biztosan nem Budaörsön adatná fel a március 15-i ünnepség meghívóit.

 (ia)         

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása