(Ezekre a tényekre a Bicskei Szó olvasója, Rihó Krisztián (Jobbik) önkormányzati képviselő hívta fel figyelmünket és a címjavaslat is tőle származik. Köszönjük. ) 

420 Ft/l benzinárral számolva, Tessely Zoltán polgármester előterjesztése alapján - Bárányos József iskolaigazgató havi 83,3 liter benzin árát, éves szinten 1000 liter benzin árát kapja meg iskolaigazgatói költségtérítésként azért, mert a két iskolaépület között kell közlekednie, bár az amortizációt is felszámolják ilyenkor kilométerenként. 

Bárányos József a térítményt Bicske város költségtérítéséből költségvetéséből eddig is élvezte, ám a Klébersberg Intézményfenntartó Központ ezt már nem adná meg a történetesen fideszes színekben képviselőként, bizottsági elnökként is szereplő igazgatónak, (akinek nevéhez bizony-bizony a megduplázott építményadó bizottsági elnökként történt előterjesztése is kötődik) - Bicske áll helyt továbbra is a autóköltségeiért.         

Ismerek egyébként olyan pedagógusokat, pontosabban csak olyan pedagógusokat ismerek, akik a nemzet napszámosaként saját költségükön, pl. saját lábaikon, kerékpárjaikon, autóikon járnak be munkahelyükre saját  pénzükből, kevesebb fizetésük mellett - nem évi 1000 liter üzemanyagért.

Ezer liter üzemanyaggal világ körüli útra is indulhatna az iskolaigazgató.

Ha 6 literrel bejár 100 km-et, akkor 1000 literből 16 ezer km-t is bejárhat - ami cirka Budapest-Melbourne távolság, de Budapest-Tokio majdnem oda-vissza lezavarható lenne. Miközben papíron a Bicske mezővárosi Szent István út-Prohászka utca közötti, a két iskolaépület közötti távolság bejárása "indokol" ekkora költségtérítést és persze az autó elhasználódását.  

Vesd össze ezt az elvtársi jellegű egymás közti közpénzosztást azzal a ténnyel kedves olvasó, hogy a két bicskei iskolaépület között oda-vissza kb. 2,8 km a távolság Kisfaludy u.-Kossuth u.-Kossuth tér- József A. u.- Hősök tere - Prohászka u. viszonylatban.

Ehhez kell havi 83 liter benzin, akár amortizációval, akár anélkül egy lokálpatriótának?     

 Klébelsberg Intézményfenntartó Központ Bicskei Tankerületéhez tartozó Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola Igazgató költségtérítésének biztosítását a következő indoklással támasztották alá: 

"Az intézményben folyó oktatás két épületben - a székhelyen túl a Prohászka O. u. 3. szám alatt - való koordinálása érdekében az intézményvezető részére munkaköréhez kapcsolódóan havonta a saját gépjármű hivatalos célú rendszeres használatára bruttó 35.000,- Ft költségátalány kifizetése történt évente megkötött megállapodással"

"Az iskola igazgatója intézményvezetőként és önkormányzati képviselőként is az önkormányzati flotta mobiltelefon előfizetési körébe tartozó telefont használja, amely számlájának képviselői körre megállapított része feletti összegének kiegyenlítése az intézményvezetői munkaköréhez kapcsolódó jogcímen az intézményben megtörtént. A 2013. január 1-től a telefonszámla kifizetésének rendezéséhez a fenntartó- és a munkáltató változást követően már szükséges a Képviselő-testület döntése.

Figyelemmel arra, hogy az iskola a jogszabályból eredő fenntartó megváltozását követően is feladatait változatlanul a Bicskén élő gyermekek érdekében látja el, ezért javasolom az utiátalány 2012 évre megállapított összegének megfelelő költségtérítésre a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola Igazgatója részére történő kifizetés céljából az Intézményfenntartó Központ felé a korábbi utiátalánynak megfelelő összegű támogatás átutalását, valamint az igazgató által használt önkormányzati flottához tartozó telefon számla kifizetésének engedélyezését a képviselői megbízatása és a munkaköréhez tartozó hivatalos célú használatára tekintettel 10.000,- Ft összegig."

"A Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola Igazgatója Bárányos József által használt, önkormányzati flottához tartozó mobiltelefon számlája képviselői megbízatásához kapcsolódó előfizetés megtérítésén felüli része önkormányzat általi kifizetését 2013. január 1-től kezdődően havi 10.000,- Ft keretösszegig engedélyezi, melyet a 2013. évi költségvetés dologi kerete terhére biztosít,az 1. pont szerinti összeget meghaladó számla továbbszámlázása az érintett részére történik.

Határidő: azonnal
Felelős: polgármester, aljegyző

B i c s k e, 2013. március 19.


Tessely Zoltán
polgármester

 

Ha bármelyik érintettnek közlendője van ebben az ügyben, szívesen közli a Bicskei Szó... 

 

(ia)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnos ezert tart ott bicske ahol tart ezen valtoztatnunk kell fogjunk ossze
süti beállítások módosítása