Ennyi jegyző távozása, távoztatása és felmondása szintén felveti azt a sok bicskeiben elég gyakran megfogalmazódó kérdést: nem nagy-e a kabát, alkalmas-e Tessely Zoltán polgármester a Bicske érdekében történő együttműködésre. 

Amiről a Bicskei Újságnak nevezett felcsúti szerkesztőséggel rendelkező pártlap a város pénzén nem számolt be egyik számában sem: nem jelölt ki jegyzőt a polgármester március 15-ig, mert bizony addig kellett volna - értesült a Bicskei Szó. 

Közben egy ma érkezett hír szerint Tessely Zoltán polgármesternek bejelentette lemondását az az aljegyző, aki több kinevezett jegyzői "interregnum" idején is helytállt jegyzői pozícióban.

Nem tudjuk, mi lehet az oka e döntésének, egy azonban valószínűsíthető: Tessely Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő egyes észrevételek szerint hangnemében és modorában munkatársaival szemben többet enged meg magának, mint ami úriemberhez illik...

 Amióta Tessely Zoltán városunk polgármestere már az ötödik köztisztviselő végzi Bicskén a jegyzői tevékenységet, beleértve természetesen a jegyzőt helyettesítő megbízott jegyzőket is, akik közül most távozik egyikük. Ha a helyettesítőket nem vesszük számításba, akkor is a negyedik jegyző kinevezés történik Tessely Zoltán hivatalba lépése óta kedves és már mindenre felkészült városunkban.

Tessely ősszel lesz öt éves polgármester. Eddig öt törvényességért felelős tisztviselő hagyta el Bicskét!

 A törvényesség öt őre...

 Ez egyrészt elégtelen bizonyítvány. Másrészt bizonyára rendkívül káros hatással lehet a bicskei ügyek gondos vitelére a jegyzők váltása, mert egy felelős városvezetés ennyire erős fluktuációt, ingadozást és bizonytalanságot nem engedhet meg magának a város legfelelősebb állásában.

Ha nem hinné el Tessely Zoltán, hogy a csapatnak nem tesz jót a jegyzők folyamatos változása, javasoljuk, érdeklődjön hozzáértőktől, hogy vajon milyen hatással lenne egy futballklubra öt év alatt öt edző. Vagy egy válogatottnak öt év alatt évente váltott szövetségi kapitány avagy egy osztálynak öt év alatt öt ofő. 

Előtáncosból is jobb egy öt év alatt, mint öt év alatt öt, mert az előtáncos a többiek között legelöl táncoló személy, aki az egész táncot igazgatja, vezeti.

A város választott vezetőinek mindent meg kellene tenniük azért, hogy városunknak felelős vezetője legyen.

A jószágnak is jobb egy állandó gazda gondoskodása, mint a tíz havonta lecserélt.

A tetejébe olyan törvényességet (tiszta erőből) őriző jegyzők is akadtak, akik lemondtak!
Miért? Vajon miért?

Vesd össze mindezt a Járási Hivatal vezetőjének távozásával, (akiről egyébként kitűnő értékeléseket hallani.)

A hatodik jegyző kiválasztása, a negyedik kinevezése az új törvény szerint egyes-egyedül a polgármester hatásköre. De Tessely ezt nem tette meg a határidőig - értesült a Bicskei Szó, hiszen erről semelyik bicskei adófizetők pénzén működtetett üzemi párthíradóban nem olvashattunk még.
Az viszont teljesen biztos, hogy Tessely Zoltán polgármestersége idején a sokadik jegyző áll munkába nemsokára.

Bicskének korábban olyan jegyzője volt, aki több cikluson keresztül, több testülettel, két polgármesterrel is együtt tudott dolgozni.

   

(ia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása