Rétyről, Bicske kedves testvértelepüléséről - magam is jártam ott - , olvasom, hogy évi 800 ezer köbméter fát feldolgozó vállalat települ határába.   

"Kovászna nagy részben érintetlen vagy csak enyhén bolygatott erdei Európában szinte páratlan változatosságú élővilágot őriznek. Olyan élővilágot, melyben az emberek közössége is évszázadokon át megtalálta a helyét és módját annak, hogyan lehet fenntarthatóan, a természettel együttműködve gazdálkodni és élni. Ritka ökológiai értelemben vett társulás, amelyen az ember nem uralkodik, hanem része annak, valóságosan, kézzelfoghatóan. A székelység a mai napig őrzi a hagyományos, természetközeli gazdálkodási módokat, a „kétlóerős” szántástól a vándorló pásztorkodásig. A növények termesztésében és házi állatok tartásában jelen lévő sokféleséget és természetes célszerűséget a kontinens (már-már a világ) más részein csak az „újszülött” ökotudatos biogazdák próbálják újra felfedezni. Az itt élők nem váltak „ökotudatossá”. Ők azok maradtak. Szerves fejlődésben."

   Részletek....

Rétyi-tem (1).jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása