Főállású alpolgármesterünk, Pálffy Károly, aki fennakadás nélkül megszavazta saját fizetésének megduplázását, míg elődje szimpla költségtérítésért dolgozott Bicskéért, munkaidejében, bicskei fizetéséért ma a rezsicsökkentés érdekében aláírásokat gyűjtött a bicskei piacon a helyi Fidesznek. Az MSZP bicskei szervezete egy sarokkal arrébb gyűjtött autogramokat az alapvető élelmiszerek áfájának -22%-os áfacsökkentése érdekében.

Az MSZP élelmiszer-áfa projektjéről azt gondolom, válaszmese a Fidesz rezsicsökkentő meséjére. A rezsink ettől csak jelentéktelen mértékben fog csökkenni. Az élelmiszerek áfájának csökkentését az MSZP csakis azért dobja be, mert ellenzékben megteheti, de ha kormányon lenne, pontosan tudná, hogy ekkora bevételkiesést nem lehet ma megvalósítani, mert nem engedheti meg magának Magyarország.  

(Rezsimcsökkentést viszont el tudok képzelni.)  

Félreértés ne essék: kevesebb rezsit szeretnék fizetni és olcsóbban akarom vásárolni az alapvető élelmiszereket.

Ahogy mindenki.

Ezt érezték meg mindkét oldalon: akció, reakció. A kampány alkalmából azt a dalt dúdolja nekünk két együttes, amit hallani szeretnénk.

Az első népdal címe: Kevesebb rezsi.

A másik népdal: Olcsóbb élelmiszer.

Rendben, tetszik e két dal témája, mégsem érzem valódinak. Olyan csinált. És igénytelen. Mint a lakodalmas rock.  Távolságtartással kezelem. Az a célja mindkét részről,. hogy az együttesek 1. ott legyenek miközöttünk politikai marketing céljából 2. hogy árcsökkentős ígérettel megszerezzék rokonszenvünket+elérhetőségünket, hogy folyamatosan "edzésben legyünk tartva" a választásokig.    

(Most például nem kell bejelentkeznünk Tessely Zoltán polgármester kibővített titkárságán megbeszélésre decemberben, hogy aztán idén májusig még egy telefon se jöjjön tőlük.) 

Ám ha például főállású alpolgármesterünk még azért is gyűjtene aláírást hivatali munkaidejében, hogy a felkészületlen, teljesítmény nélküli ún. politikusok ne szipolyozhassák súlyos milliókkal nehéz helyzetben lévő hazájukat, településüket -  azt bizony ugyanúgy aláírnám, ellenjegyezném, ahogyan ezt a véleményemet.

Izing Antal     

   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a rezsicsökkentősdi egy humbuk. Olyan, mint a Donald kacsa..nem valódi. Érzékeljük? Ill. mi döntjük-e el, h csökkenjen (még) a rezsi vagy sem? Költői kérdés..
Pl. a tüzelőanyagok áfájának és/vagy jövedéki adójának csökkentéséről miért nem kérdeznek bennünket? Vajon..?
A leszerepelt MSZP-ről annyit, h amikor ők voltak kormányon, mit tettek?Részemről nincs elfelejtve..
Élelmiszer áfakulcsok: magyar 27%, román 24%, szlovák 20%, cseh 14%, osztrák 10%, szlovén 8.5%, de még a németeknél is csak 7%, az olaszoknál 4%, a briteknél és az íreknél nulla százalék..
Nekem a havi rezsim összesen: 64 750 Ft. Ebből csökkentik a villanyszámlát, ami kb 900 Ft csökkenés. Ez pont elég arra, hogy vegyek egy kis csomag WC papírt, és szó szerint kitörölhetem vele a seg...met.
Nem a rezsit csökkentik, hanem az áram, és a gáz árát. A hozzá kapcsolódó sallangot már nem. Pl, készenléti díj, bányaa hozzájárulás, ". Egyéb költség" ???? (hogy ez mi, kitudja?? Na ezért hazugság a " rezsi csökkentés. Az áram számlám kb 4500 Ft, a többi sallang 4000. Kapok 400 FT kedvezményt. ...........hmmmmm?????
süti beállítások módosítása