A Bicskedélyes program kapcsán folyamatosan beköszön hozzám az ablakomon a Gimifesztivál (házi használatban Gimifeszkó) és az Önzetlenség napjának (nemzetközi Ákos nap) emléke.

- Mitől is voltak ezek sikeresek? - teszi fel a kérdést a visszajáró vendég. "Gondolkozz el rajta, még visszajövök".

- El se indulj. Sorolom én most: a konkrét segítő erejű, szolidáris céljuk miatt voltak sikeresek, ami tele volt ésszel, szívvel, ötlettel, emberséggel, barátsággal, tisztességgel. A Bicskekedély Bicske Day június 8. ehhez képest valóban csöppet l'art pour l'art vagyis jelenleg önmagáért való.

- Jól gondolod - mondja vendég és azt kérdezi:  

- Mi az, amiért Bicske összefoghatna? Összefogna egyáltalán bármiért?

- Igen, azt hiszem, összefogna, mert minden nehézség, ellentmondás és akadály ellenére jelen van Bicskén az otthonunk tiszta szeretete, a lokálpatrióta gondolkodás. Józan ésszel gondolkodva választanánk célt.

- Fel tudnál sorolni féltucat Bicske jóakaratú lakói által vállalható célt? - kérdezte a vendég az ablak előtt, mint valami vizsgabiztos.

ae.jpg

- Igen. Ezt tudnám kapásból említeni, a teljesség igénye nélkül, mint a Bicskedély Bicske Day június 8. által támogatható közösségi célt:

1. A sportcsarnok önerejéhez való hozzájárulás, hátha most megvalósulhat, hátha nyerhet Bicske pályázatot, tekintettel a kampányra. Ez egyben demonstrációja lenne: aki eljönne azt mondaná: igen, ez a város sportcsarnokot akar.

2. A Babavár Bölcsőde játszókertjéért, hogy a mi legdrágább kincseinknek ne csak a játszóhely területe legyen meg a veszélyes épület elbontása után, hanem a játszókert is épüljön meg a legkisebbeknek a bölcsőde hátsó udvarán..

3. Összefoghatunk a bicskei tűzoltóságért.

4. Elkezdhetjük a gyűjtést annak érdekében, hogy a Bicskei Mentőállomásnak legyen végre egy európai városhoz illő kerekes, motoros kapuja, amivel segítjük segíteni a profi mentőangyalokat, akik minden percben készen állnak arra, hogy kihúzzanak bennünket a slamasztikákból.

5. Gyűjtésünkkel felélesztethetjük azt a rendkívül rokonszenves civil összefogást, ami a Bicske Szíve Park létrejöttéért valósult meg és dolgozott azért nagyon sokat.

6. Összefoghatunk a Hegyikastély műemlékvédelmi munkálataiért, amivel végre elejét vennék állagának folyamatos romlásának. (Június elsején úgyis lesz ott egy jó kis csillagászati piknik könyvtári szervezésben.)

- Fontos dolgok valóban - mondta a vendég elmenőben elgondolkodva. Ki is lett kísérve, majd a sarokról emeltebb hangon visszakiáltott:

"Írd a végére vastag, dőlt betűkkel, aláhúzva, hogy szívesen fogadjuk a véleményeket, javaslatokat, tanácsokat."

Izing 

 

BICSKEDÉLY3 (1) kicsi.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása