Tatabányai lány

Címkék: zene vélemény tatabánya

2013.08.28. 12:01

Ma lenne 87 éves Záray Márta, aki Tatabányán született. Egy bicskei, Vörösmarty utcai házban világra jött férjével - Vámosi Jánossal lettek ismertek és méltán népszerűek. Koruk tánczenéjének meghatározó, közkedvelt, kedves alakjai voltak. Úgyis mondhatnánk, hogy a mai tizenévesek szülei gyermekkorunkban tapasztalhatták, mennyire népszerű ez a duett, ez a szép és elegáns pár a saját szüleik (a mai fiatalok nagyszülei, főleg a nagymamák) körében.    

Nem mintha Záray&Vámosi emlékének ez hiányozna, de mégiscsak furcsa, hogy Bicske talán legközismertebb szülöttéről a városban sehol sem áll semmilyen kézzelfogható vagy szellemi emlék. Ha kérhetjük, ne politikai párt szorgalmazza ezt  kampányban a mutatós protokoll érdekében. Mert az túl átlátszó és a pártok szinte csakis elvesznek minden értékből.  Inkább egy valóban lokálpatrióta közösség becsületére válna, ha szárnyai alá venné, hogy Bicske városa büszkén vállalja népszerű szülöttének emlékét - akár csak egy apró, de maradandó gesztusban. 

Izing 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Úgy hallottam,hogy 09.07-én Tatabányán emlékkoncert lesz.Tud róla valaki,hogy hol és mikor kezdődik?
süti beállítások módosítása