Tisztelt Szerkesztőség!

Alább és mellékelve küldjük Önöknek Szabó Rebeka országgyűlési képviselő és Szabó Zsolt a PM Fejér megyei csoportvezetőjének közös sajtóközleményét szíves felhasználásra.

Köszönettel,

Párbeszéd Magyarországért Sajtóosztály

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Együtt-PM: Látványberuházás helyett közösségi közlekedésfejlesztést!

Amíg a kormányfő miatt kivételezett helyzetben lévő Felcsútnak stadionra és nosztalgiavasútra is „telik”, a szomszédos, kistérségi központ-szerepű Bicske milliárdos adósságteher alatt nyög, és lassan az alapvető funkcióit sem képes ellátni. A városban uniós forrásból kacsalábon forgó közlekedési központot terveznek építeni, azonban az Együtt - PM szerint a településnek inkább a sorozatos elvonásoktól szenvedő közösségi közlekedés színvonalának javítására, a fejlesztések és a lakossági igények összehangolására lenne szüksége.


Azt hihetnénk, hogy az Orbán Viktor szűkebb pátriájával határos Bicske is profitál valamit az Orbán-család Felcsútra jótékonyan kisugárzó közelségéből, ám a valóság más: a település látványosan sorvad, az infrastruktúra leromlott, a lakosság és a gyerekszám csökken, az oktatási intézményeket leépítik. Üzenet értékű, hogy a Fideszes Tessely Zoltán polgármester - talán a bicskei gondok elől - a közeli Csabdiba költözött.

A bicskei rossz vezetés tanulságos mementója a vasútállomás felüljárója, ami évek óta életveszélyes állapotban van, de az önkormányzat pénzhiányra hivatkozva nem javíttatja meg. Közben sokmilliárdos EU-támogatásból „intermodális vasúti és közösségi központot” terveznek, ami helyett valószínűleg megtenné a jelenlegi állomásépület felújítása, P+R-parkolók építése, kerékpártárolók kialakítása, meg persze egy ésszerűbb menetrend összeállítása (főként Budapest irányába), ha valaki a lakosság véleményét is megkérdezné.

Ez azonban Bicskén nem szokás: a helyi hatalom nem szeret szóba állni az emberekkel, mert akkor olyan kérdésekre kellene válaszolni, hogy mi lesz a csődbe ment golfközpont-beruházással, amihez a város is nagyvonalúan asszisztált a telkek átminősítésével, a város zöldterületének és potenciális fejlesztési övezeteinek átengedésével. Azt is joggal kérdezhetné a lakosság, hogy mire költötték a korábbi években felvett hiteleket, miért van ilyen tragikus állapotban a bicskei úthálózat, és hol van, illetve hogyan áll a megvalósítással az a városfejlesztési stratégia, amit a polgármester már 2011-ben beígért.

Az Együtt- PM szerint Bicskének olyan helyi politikusokra van szüksége, akiket nem csak a választások napjáig érdekelnek a választók. Települést ugyanis csak a lakossággal, helyi civil szervezetekkel összefogva, a helybéliek véleményét kikérve, a részvétel elve alapján lehet értelmesen fejleszteni. Azon pedig az egész hazai közvéleménynek el kellene gondolkodnia, hogy mire jut egy ország, ahol még a "legfideszesebb" település is lassú halálra van ítélve, ha nem Felcsútnak - esetleg Debrecennek vagy Hódmezővásárhelynek - hívják.

Bicske, 2013. augusztus 29.

Szabó Rebeka országgyűlési képviselő,

az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért szakpolitikusa

és

Szabó Zsolt

a Párbeszéd Magyarországért Fejér megyei csoportvezetője

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melyik úthálózat van tragikus állapotban? Máléhegy? Galagonyás? Voltak a szerzők egyáltalán Bicskén?
mi magunk is úgy válaszoltunk bicskeonline@gmail.com címre érkezett közleményükre, h meglehetős tájékozatlanságról tesz bizonyságot expozéjuk. másrészt (ezt csak itt tesszük hozzá) hiányoltuk belőle azt is, hogy Tessely Zoltán döntése nyomán idős, beteg, önellátásra nem, vagy csak korlátozottan képes embereket távolított el a Bicskei Gondozási Központból, ahol megszüntette a bentlakásos ellátást. arra sem volt képes, hogy értük kiálljon. és még sorolhatnánk.
Hát, ez elég elfuserált egy közlemény. Attól, hogy rohad a felüljáró, és lepattan a vasútállomás, az intermodális csomópont nagyon jó gondolat, nem kéne nekimenni. A rossz dolgoknak kéne nekimenni, nem a jókat megtámadni! A lenyúlásokat, a röhejes stadionépítéseket - de ha végre van egy jó elképzelés, annak drukkoljunk már!
süti beállítások módosítása