"Azért fordulok hozzád, mert segítségedet szeretném kérni. Költözött ide egy fiatal pár pici babával. Szinte semmijük nincs, gondolok itt bútorra, mosógépre, gyerekruhára, s minden másra, amit a Bicske Szó olvasói közül bárki nélkülözni tud és szerinte jól jönne a 27 éves apából, 19 éves anyából és négyhetes babából, fiúcskából álló, Bicskén élő családnak.  Tudnál-e segíteni?"

A kisfiú kedden, holnap lesz egy hónapos. 

A jó szándékú levélíró telefonszámát bárkinek megadjuk, aki segíteni tud és akar szegény családon. Hírüket eljuttatjuk a szegényeken rendszeresen és következetesen segítő Bicskei Katolikus Karitásznak, a Bicskei Református Egyházközségnek, a Bicskei Evangélikus Egyházközségnek, a  Baptista Szeretetszolgálatnak, a Bicskei Hit Gyülekezetének és természetesen a Családsegítő Szolgálatnak is. 

De ha bárki magánemberként tudja mit jelent a nélkülözés és segíteni is akar, kérjük írjon: bicskeonline@gmail.com  

Időközben a Bicskei Katolikus Karitász vezetőjével, Sági Ferencné Babival egyeztettünk. Szerdán fél 10 és fél 11 között indul a "bicskei keresztények gyors reagálású szeretetkommandója" babaruhával és élelmiszer csomaggal. Olvasóink azt is megtehetik, hogy a Karitászhoz viszik adományukat vagy a Bicskei Szót értesítik a célbajuttatás érdekében.       

Időközben ez a segítő levél is megérkezett:  

Kedves Antal!

Néhány dologgal tudnánk segíteni a nincstelen párnak. Edényekkel, párnával, ruhaneművel, talán ággyal is ( a szállításon gondolkodom).
Kérem, hogy hívjon fel a segítség kérője az alábbi számok egyikén:
(továbbadjuk a megfelelő helyre) 

Üdvözlettel: (...) 

Aztán megint újabb levél jött: 

Szia! A fiatal páron szeretnék segíteni, van telefonszámuk, - vagy fel tudnák venni velem a kapcsolatot? (nem publikus telefonszám) Üdv: Ili 

Aztán megint jött egy levél kedd reggelre: 

"Esetleg lehet tudni az anyuka és az apuka ruhaméretét? Hátha tudnánk ebben is segíteni nekik". 

Válasz: Kedves Zsófi, köszönöm érdeklődésüket - a babaruha 60-62-es, az anya 28-30-as nadrágot, az apa 38-40-es nadrágot visel, a férfi kb. 175 cm magas, a férfi felső XL, a nőé SM.
Köszönettel"

Október 29-én este jött el hozzám egy régi barátom. Egyik zsákban jó kabát, jó nadrágok, jó pulóver, sapkák, esőkabát - míg a másikban zsákban női, szerintem éppen jó méretű klassz utcai ruhák, egy bögrekészlet és egy vízforraló stb. Minden nálam van, holnap reggel a Bicskei Katolikus Karitászhoz megyek és velük együtt látogatunk el a családhoz.

Közben Katinka barátom írt egy levelet, hogy van egy jó, kényelmes, két személyes, ágyneműtartós ágya, kérdezzem meg, kell-e, s szervezzek fuvart, mert bizony ez Bicskétől 20 km-re lelhető fel.

Köszönöm, hogy részese lehetek ennek...     

Izing     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása