bringatae2_1383311897.jpg_800x1067

A leginkább bevált kerékpártámasz. Ez az ún. támasztókeret fordított U-csőből, amit a szakirodalom Sheffield-támaszként is említ     Fotó: Izing Máté 

 

 

Szinte egyetlen személyautó parkolási helyén ennyire biztonságos, kulturált, profi, európai  kerékpártárolót lehet építeni! 

Különben Bicske  legviccesebb tárolója éppen a Hősök terén található, a képünkön látható templomunknál jóval forgalmasabb  városháza előtt... Ahová szép számmal érkeznek adófizető bicskeiek kerékpáron is. Ahol az autók via coloron parkolhatnak Szent István kivon kardja és kezében tartott országalmája alatt, olajfolt motívumokkal gazdagítva a területet. 

Abba és az olyan fajtákba, ami a városháza előtt van, csakis a (főleg első) kerékkel lehet beleállni, aztán a zárral rögzített kerék kiszerelése után viszik a vázat hátsó kerékkel együtt pl. kocsira dobva. A képen látható a támasztagokhoz kerékpáraink vázai rögzíthetők, megfelelő zárral akár kerekestül. Akad olyan bringás spanom, aki ha kerékbeállítós tárolót használ, egyszerűen ráfekteti cajgláját és vagy hat helyet elfoglalva zárja hozzá a vázat.   

Az uszodához is ilyen kellene, ha már a jóval kisebb forgalmú templomnál is ezt választják. Kényelmes is itt a bicskei evangélikusoknál, mert nem kell letérdelve vesződni zárásnál-nyitásnál a kerítés vagy fal tövébe rakott hozzáférhetetlen kerékbeleállítósnál, amit a zsúfoltság még nagyobb akadályversennyé tesz. Itt sokkal egyszerűbb. Egy tagnál szűken akár négy kerékpár is elfér és nincs harag.

Még a kicsikre is gondoltak... Abban is biztosak lehetünk minőségi szándékukat szemlélve, hogy érthetően csakis a homlokzat érvényesülése miatt nem kapott esőfogó fedelet az öt támasz.     

Abszolút követendő példa a bicskei evangélikusok csillagos ötös osztályzatú - talán szintén németalföldi ihletettségű - rendkívül praktikus fejlesztése, ami egyébb nagyforgalmú helyeken - mint pl. iskolák - akár fedett is lehet. Ajánljuk a város forgalmas intézményei, üzletei elé is ezt a civilizált megoldást. Kb. egyetlen lízingelt kipufogógázgyár helyét foglalják el és nem az a lényeg, hogy éppen így nézzen ki, hiszen egyes homlokzatok elé is állítható olyan korlát, amihez valóban hozzázárható (szerencsés esetben rendőrségi nyilvántartásba helyezett) drótszamarunk váza (lásd Űrhajós ABC, ahol a tetejébe újabban az eladótérben mindenki számára látható monitoron is kinézhetünk bringáimk hogylétére, mintha egy űrhajó fedélzetéről nézné személyesen Mézga Aladár a Földön hagyott birngáját.) 

A Lidl előtt különben csinos és új kerékpártároló áll, sajna kerékbeállós. A legkreatívabb - no nem azért mondom, mert családtagom munkája -, az a farönkből készült kerékpártároló, ami a fagyizó, bringás családoknak készült a Pizzafaló elé - akik míg elnyalják a gombócokat, szemelőtt tartják lezáratlan bringáikat anélkül, hogy a főnök húszméter vonalú muskátlijának támasztották volna.                        (ia)  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása