Esély a javításra

Címkék: iskola

2014.01.10. 00:18

Pár hete igazán kellemes karácsonyi meglepetésben volt részem - írja olvasónk. A téli szünet előtti utolsó tanítási nap estéjén egy rövid értesítést dugott az orrom alá a gyerekem. Kíváncsian kezdtem olvasni. Röviden, szülő számára is érthetően, az állt benne, hogy lehetőséget ajánlanak a félévi bizonyítvány javítására. Pontosan leírva, hogy mit kell tenni, ha valaki jobb jegyet szeretne. Nem kötelező leckét kapott, hanem választási lehetőséget. A döntés a gyerek, illetve a család kezébe került. Alapos beszélgetés után természetesen a javítás mellett voltunk. Éppen ezért nem kellett szemünk fényét egész szünetben nógatni, kérni, zsarolni, hogy készítse el a feladatát. Nem! Egyedül, önként, jókedvűen, minimális szülői segítséggel készült el az összes feladat.
Ezzel a megoldással, azt éreztem, hogy a Csokonai iskola pedagógusa ebben a kritikus helyzetben esélyt adott tanítványainak, mert fontosak neki.
Kívánom, hogy sok ilyen lehetőséget adjon még! És kívánom, hogy minél többen részesüljünk ilyen nyugodt, kellemes szünetben, mint mi!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

köszönet a pozitív reagálásért!
süti beállítások módosítása