A Bicskei Egészségügyi Központ vezetése az Európai Unió támogatását élvező Széchenyi Terv keretében működő pályázatot nyert, ebből épül újjá a bicskei Kossuth utca Kisfaludy utcai sarkának közelében fekvő klasszikus, helyi védettségű középület, az egykori "Nevtan"  ami korábban a Nevelési Tanácsadónak adott helyet.  

nevtan.jpg

Az épületben Egészségfejlesztési Iroda működik majd - feladatuk a szűrés, ismeretterjesztés és prevenció lesz, főiránnyá téve az ifjúság és gyermekeink egészségét. A szolgálat illetékességi területe a Bicskei járás lesz.

A felújítást ezekben a percekben is végző kivitelezők bicskei mesterek.

Az egykori "Nevtan" épülete a maga napsugaras motívumú kapualjával az egyik legkedvesebb helyi védettségű antik középületünk. Megújulása örvendetes.

nevtan2.jpg

 

De még ennél is kedvesebb lehet a Stefánia Gyermekvédő Liga 1930-ban, a bicskei (akkor még) Kastély utcában megépült egyemeletes, neobarokk villája - ami hosszú ideje szintén üresen enyészik Ha információink nem csalnak, a szintén EU-s hátterű városrehabilitációs pályázati program révén Bicske városa a Stefánia emeletén vendégszobák kialakítását tervezi, a földszinten pedig helyismereti gyűjtemény kap méltó helyet.  Ezzel aztán a korábban már megszépült külsejű, Bicske barokk tengelyén fekvő Ady Endre utcában folytatódhat végre a városfejlesztés.

stefánia.jpg

Értelmezésünk szerint mindkét épület felújításával kapcsolatban nagyon fontos a használatba vétel, hiszen csak ez állíthatja meg építészeti örökségünk enyészetét.

Mindebben élenjáró jó példája a városnak  a Bicskei Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon vezetése és munkatársai, akik az elmúlt években pályázati sikereket halmozva újították - Vásárhelyi János igazgató úr vezetésével - Bicske város meghatározó építészeti örökségét.

És még sok munka áll előttük.  

De ha már az Ady Endre utcában járunk, Bicske város sok bicskei családot érintő nagy adóssága a bölcsőde további fejlesztése.                   

 

I.A.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása