arany_bettina_1395700936.jpg_690x960

2014. február 22-én tartották Székesfehérváron a VII. Országos Zeneiskolai Népzene Verseny előválogatóját, melyre a bicskei Szanyi Bettina, a Szent László Általános Iskola végzős tanulója is bejutott. A bicskei tehetség sikeresen felvételizett a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola, a fehérvári konzi népdaléneklési szakára.  

A döntője április 6-án lesz Gödöllőn. Ennek a továbbjutásnak köszönhető az is, hogy a Prelúdium Zeneiskola részt vehet a hétvégén megrendezendő Táncháztalálkozón, Budapesten a Papp László Sportarénában, mert csak olyan iskolák szerepelhetnek e jeles eseményen, ahonnan jutott be diák  erre a nívós minősítő versenyre.

2014. február 28-án rendezték meg a Fejér megyei Népdaléneklési Verseny Döntőjét Rácalmáson. Itt elnyerte a legmagasabb minősítést: Kiemelt arany oklevelet kapott, és még egy különdíjat, ami egy értékes ajándékcsomag volt. Továbbá a zsűri úgy döntött, hogy az április 25-én megrendezendő "Tiszán-innen Dunántúl" országos népdaléneklési versenyre is őt delegálják a megyéből.

Ugyanezen a versenyen a "Bicskei Betyárokkal" is szép eredményt ért el: Arany minősítést kaptak.

 Az együttes tagjai:Szanyi Bettina-ének, Tulipán Zsombor-népifurulya, Sulyok Lóránt-ütőgardon. 

 

2014. március 22-ére Bettina szólóban is, és a Betyárokkal is meghívást kaptak a Megyenapra, Székesfehérvárra, ahol a Megyeháza előtti szabadtéri színpadon kellett szerepelniük. 

Mivel az idő borzasztóan röpül, és Bettina már 8. osztályos, mindezek közben sikeresen felvételizett a bicskei tehetség a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskolába.

Bettina júniusban elballag a Szent László Iskolából...

És folytatja a Prelúdium Zeneiskolában megkezdett utat, de  már egy magasabb szinten, a fehérvári konzi népdaléneklési szakán. Bettina édesanyja Grósz Mónika zenetanár, a Prelúdium tanára, édesapja szintén zenész. 

A szép sikereit természetesen felkészítő tanárainak köszönheti: Paár Juliannának, aki a Tárkány művek és a Bazseva zenekar énekesnője.  Kutenicsné Szabó Krisztina  zenetanár indította el Bettinát az ő útján. 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása