Néhány óra leforgása alatt közel negyven kertvárosban élő írta alá azt a panaszlevelet, amit a városfejlesztési bizottságához küldtek el – hathatós, azonnali segítséget kérve.

A Kossuth utcai Vincotech Hungária Kft. bicskei üzemterületének Batthyány utca felé eső végéből olyan folyamatos, monoton zaj hallatszik  2013 óta egy leárnyékolás nélkül  odatelepített zajforrásból, hogy ez a közelben élők életét megkeseríti.

Lakossági becslések szerint a nap 24 órájából kb. 16 órát hallható, 8 órát nem. A negyven panaszos ugyanis nem az üzemcsarnok belsejéből folyamatosan szivárgó mélyebb, tompább morajt kifogásolja. Az üzemcsarnokon kívül, a Batthyány utca közelében helyezkedik el a zajforrás 2013 óta.

Ez a zajszenny az ott élők elmondása szerint stresszt, idegességet és minden vele járó ártalmat okoz. Csökkentheti ingatlanjaik értékét is, amiket maguk vettek, maguk építettek, maguk fizetik az építményadót.

A Batthyány, Török Bálint, Május 1., Vereckei és Forgách Antal utcai valamint Virág közi aláírók saját nyugalmuk, saját tulajdonokhoz való joguk érdekében fogtak össze az őket hónapok óta zavaró zaj(szennyezés) ellen.

A saját otthonában mindenkinek alapvető, alkotmányos joga a pihenés, a nyugalom, ahol mindenki azt hallgat, amit ő akar, de azt is úgy, hogy azzal másokat ne zavarjon. Egészen biztos, hogy nem a szomszédos üzem toldalékának  hangját akarják hallani pihenésképpen.

Ez a zajforrás többek elmondása szerint nem kifejezetten hangos. Mégis rendkívül kellemetlen és bántó a maga részleges folyamatosságával. Ráadásul itt ez a gyönyörű idő - másutt sarkig tárt ablakok -, míg a környékbelieknek ezt mellőzniük kell, avagy otthoni háttérzenéről gondoskodni, esetleg füldugót alkalmazni.

A napközbeni erősebb és egyéb nappali háttérzajok miatt az üzemzaj kevésbé domináns. Az esték, éjjelek, hajnalok csöndjéből viszont élesen, bántóan kiemelkedik a monoton zaj a környékbeliek életét megnehezítve. 

A panaszosok nemcsak a városhoz és a Bicskei Szóhoz fordultak, hanem küldöttségükkel a bicskeieknek munkahelyet adó, a városnak adót fizető üzem vezetését is szeretnék megkeresni a megoldás megtalálása érdekében. 

 

ia

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása