Egy kertvárosi olvasónk arra hívta fel figyelmünket, hogy bár dicsértük a Kakas Óvoda melletti új járdát, de talán menjünk ki vele és nézzük meg jobban. 

Elmondta, hogy hallott már mérgelődést, miszerint olyanná tették az óvoda Batthyány utcai oldalán fekvő buszmegállót, amibe mindennel be lehet állni, csak busszal nem.  

De ez csak az egyik fele. Az Apponyi utca Batthyány utca alatti, óvoda melletti szakaszán is úgy épült meg a járda, hogy az úttestet sokkal szűkebbé tették, kisebb balesetről is tud forrásunk. Ott reggel-este nagy járműforgalom tud lenni. A járda tervezője többek szerint nem biztos, hogy járt a helyszínen. A járdatest ugyanis könnyedén beljebb tehető lett volna legalább egy méterrel. És nem elég, hogy a járda kinn van az úton, szegélye sem egyenes, hanem hullámos. A kis hullámot egy nagy ív követi. Bizonyára benne volt a stílusszándék: a tervező kedves, barátságos járdát akart építeni. Teljes titok marad, miért nem vitték beljebb a járda vonalát, akár közvetlenül vagy némi kihagyással a lábazat mellé. Ugyanis ez nem egyirányú utcaszakasz. 

Információink szerint az alpolgármester is járt a helyszínen. Mondták is neki az öreg hibát. Kezeit tárta szét.     

Mindenki azt mondja: kell oda járda. Méltó és várt kiegészítője annak a munkának, amivel a Kakas Óvoda újult és bővült. Azelőtt...

Mint olvasónk írja közlésünk után néhány órával: "És milyen jó lenne, ha normális járdán juthatnánk el az új járdáig! A Batthyány utca járdája járhatatlan, még mindig!"   

 

ia 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása