Tudomásunk szerint Tessely Zoltán Bicske Csabdin élő zseniális polgármestere, a gyermekotthonként szolgáló Batthyány-kastély arborétummá minősített angolparkjának egyik szegletébe - a fürdőmedencén túliba - szerette volna áthelyeztetni az ebrendészeti telepet, de a nyilvánosság előtt már közparkról beszélt. Azért bukott meg a mutatvány, mert a Vagyonkezelő állami területet nem ad ki.

A nagyszerű vezető immár azt állítja a nyilvánosság előtt, hogy a város előtt nyitva álló közparkot szeretne létrehozni

Az őstehetség politikusi karrierje érdekében játszaná el a hőst, hogy ő közparkot hoz kezeiben Bicskének. Miközben a gyermekotthon vezetés eredeti elképzelése szerint a város felé évtizedek óta nyitottá tette mind a parkot, mind a kastélyt.

Elérte, hogy megújuljon a kastély, elérte, hogy megújuljon eredeti kapuja és az oda Bicske központjából bevezető Ady Endre utca - mivel partnert talált az akkori városvezetésben. 

Tessely Zoltán még sehol sem volt, Bicskével még (közös nagy szerencsénkre - A szerk.) nem is foglalkozott, miért is foglalkozott volna - amikor az intézmény épülete, parkja és szelleme már nyitott volt Bicske lakói felé. Sorra rendeztek jobbnál jobb kulturális estéket avagy kollektívák tarthatták meg itt rendezvényeiket és még sorolhatnánk, de a gimnazisták nagy sikerű, tömegeket, várost megmozgató programjait semmiképpen ne hagyjuk ki . 

Tessely Zoltán a bicskei Fidesszel ott áll a kastély nyitott kapujában és az van zászlajukra tűzve, hogy kinyitják az egyébként is régóta sarkig kitárt kaput Bicskének. Nyitott kapukat döngetnek, mint valami tréfában. És nincs közöttük egy ember, aki merne szólni neki. Aki közülük szólni mert, közösen közösítették ki. Mert abban a csapatban csak a bólogatáshoz van joga a tagoknak. De ez legyen az ő bajuk. Az inkább a bicskeiek baja, hogy számos jól működő dolgot vertek már szét. Legközelebb ne fogadjunk olyan mestert, aki csak bontani tud, építeni nem.    

Úgy tudjuk, állami tulajdon ingyenes átadásával szerette volna megszerezni az arborétummá vált kastélypark egy részét. Csak hát tökös volt a nemzet vagyonkezelője és nem mondott le róla. Köszönjük! Miért is mondana?

 Tessely arról beszélt, hogy nem az ebtelepet akarja bővíteni, hanem közparkot akar ott.

Amióta polgármester, azóta ez az álma. A nagy ősbicskei lokálpatriótának, Tessely Zoltánnak (aki még életében semmit nem tett Bicskéért gázsi nélkül...)
Van álma? Vagy másét teljesíti?


Azt mondta, majd a város rendbe tartja a városi közparkká tett részt.

Hát szép jó napot adjon Isten, tudnánk ám sorolni számos feladatot, amit el kellene végezni. Előbb. Előbb, mielőtt új feladatot vállal. Mert a meglévőkkel sem bír. 

Mint olvasónk írja cikkünk megjelenése után pár órával: "A ma esti cikkedhez: a városban a gaznyírást sem tudják rendben végezni, mert nincsenek rá elegen.  Példát vehetne a kastélyért dolgozó kollektívától. A telepi híd oldala gazos, a kis állomás gazos, a református és katolikus kerítés gazban áll, a katonai emlékműnél levő kerítésben fa nő ki! És ne beszéljünk a katonai emlékmű elhanyagolt állapotáról, pedig a régi bicskeiek még tudják, hogy ott több magyar és német katona nyugszik, mint az orosz. Ami egyébként is mindegy, hogy milyen nemzetiségű katonát temettek el ott. Ember volt. Isten teremténye.  

Én azt a szemléletet osztom, hogy minden (katona)sírt gondozni kellene, ez alapvető."

Az ebrendészeti teleppel kapcsolatban egyébként panaszos olvasónk keresett fel nemrégiben. Elmondta, hogy a kutyatelep közelében nem lehet normálisan élni.

Ha kastély mai területére vitték volna a szomszédos ebtelepet, ez nem sokat változtatott volna...  

Pedig abban a városban, ahol egy pár méteres fahidacskát 11 millió forintért - ismétlem 11 millióért, egy lakás áráért  építenek meg, ott egy ebtelepnek alkalmasabb, sűrűn lakott területtől távoli pontot is lehetne találni. 

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Polgármester Úr!
Kérünk ne csinálj már semmit, ép elég a bajunk anélkül is.
Élj Csabdin, "dolgozz" képviselőként, és talán idővel sikerül elfelejtenünk.
Megvan neki a saját játszótere,sz@rik a bicskei gyerekekére....
kismillió parlagon heverő föld van városkánk mellett ahol persze költséggel de lehetne európai szintű állatmenhelyet létesiteni és akkor nem a házak közt zsúfolva lennének szegények..igaz pénz összefogás kéne..persze a jelenlegi garnitúra fabatkát sem ér és lyukas krajcárt sem szabad költeni rájuk..elnyelt ott már sok mindent a föld...mellesleg zoli kutyázik ahogy egy rajongojuk sokszor hangoztatja(mosott agy rövid ész hajlékony gerinc szélkakas és kaméleon üzemmód)..de sebaj bicske ezt és ezeket érdemli........a többi (lutyik)meg SENKIT SEM ÉRDEKEL SAJNOS
mielőtt a közpark szót kiejted a szádon, a lakossági összefogásból megépült Bicske Szíve Parkot tedd szebbé-jobbá-használhatóbbá (tudod, akikre a rendőrt hívattál a most polgármester-jelölt "alpolgármesterrel") és csináltass ott egy rendes, tisztességes, város közepéhez méltó játszóteret és a többit is egytől egyig újítsa fel a város oszt jó napot
Nem lesz itt soha semmi,maximum annyi,hogy az ember fél kinyitni a száját,mert tart az esetleges következményektől. Amit itt megtorlásnak hívnak. Mert esetleg az ember cseszteti a jelenlegi városvezetés személyes "játszóterét"....
Tessely nevét gyorsan elfelejti a város lakossága,mert ő csak ártott a városnak,azért semmit nem tett!Ahova a fidessesek be teszik a lábukat,ott vége mindennek!Tessely tönkre vágta Bicskét teljesen.Azért el kéne számolnia a közpénzzel,el kéne őt számoltatni,hogy hova tűntek el a pénzek,mert a város inkább visszafelé fejlődik,mint előre!Aljas munka folyik itt,be vagyunk csapva,meg vagyunk lopva,elég volt ebből az emberből és a holdudvarából!
a holdudvar sajnos bicske méretű lassan............és senki ne mondja hogy nem igy van....max sok a kaméleon...
süti beállítások módosítása