A 2014. augusztus 20-i ünnepség előkészítéséről szóló határozat kivonatát közöljük.

Megjegyzésünk: az önkormányzat 4,2 millió forintot biztosít kettő darab, római katolikus templomi homlokzatára felkerülő szobor finanszírozására. Rendben. De ezeknek a szobroknak a költségeit nagyon sok bicskei, akiknek családtagjaik sírja domborul a bicskei temetőben - tehát nem a Bicskéhez nem kötődő Tessely Zoltán polgármesterre gondolunk -, szívesebben látnánk először a római katolikus temető kerítésének följavítását.

A katolikus, ahogy a hirdetésekből kiderül - készülnek is erre. De ekkora összeggel talán ott kellene kezdeni, hiszen a templom Európa Uniós és egyházi támogatással megszépülhetett. 

 Példaképpen álljon előttünk az a munka, amit a bicskei reformátusok végeztek mind a központban fekvő ingatlanjaik, mind temetőjük érdekében. Szobrok nélkül. Protokoll nélkül.     

A játszótéri fejlesztésről: a fórumot tartó, a játszótér építést kezdeményező szülők megkérdezése nélkül történt minden. Majd ha látjuk, akkor alkotunk róla véleményt. Örvendetes, hogy szót fogadtak 0 Ft +Áfa/hó szaktanácsunknak. Közel húszmilliót fordítanak rá, tehát nagy az érdeklődés, hiszen ezt a gyermekeink már nagyon megérdemelték volna. De jó, hogy vannak választások.    

 

 "Bicske Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2014. július 11-i ülésén döntött az augusztus 20-i városi rendezvény programjairól. Az előzetes tervektől eltérően az augusztus 20-i ünnepség nem csupán egy napra korlátozódik, hanem az előtte levő napra is kiterjed, tekintettel a testvérvárosi delegáció érkezésére és az ünnepség méltó megünneplésére.

 

A program augusztus 19-én kezdődik a Bicske Szíve parkban, melyre 3 előadóművész kerül meghívásra, este ünnepi tűzijáték.

 

20-án a protokolláris ceremóniába beépítésre kerül a Szentháromság Templom homlokzatának szoborfülkéiben elhelyezett szoboravatásra. Az önkormányzat 3,5 m Ft támogatást nyert a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott pályázaton szobronként, melyhez az önkormányzat 2.142.000 Ft önrészt biztosított darabontként. A szobrok Boldog Kalkuttai Teréz anyát és Szent II. János Pál pápa egész alakos portrészobrait Lestyán-Goda János készíti el.

 

A hivatalos rendezvényt követően kora délután kezdődnek a szabadidős tevékenységek az 5 éves Tanuszodában. A tanuszoda szervezésében meghirdetésre kerül triatlon verseny (úszás, futás, kerékpározás), úszóverseny és kültéri vízi foci.

 

Mindezekre figyelemmel további 2.000.000 Ft elkülönítésére van szükség a beruházási tartalék terhére.

 

HATÁROZATI JAVASLAT

 

Tárgy:  2014. augusztus 19-20-i ünnepség előkészítése (a módosításokkal egységesen)

 

Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. augusztus 20-ai ünnepi programot a következők szerint fogadja el:

 

2014. augusztus 19. 19 óra

 

Helyszín: Bicske Szíve park

 

Program: ……………………..

                 Alma Együttes

                 ünnepi tűzijáték

 

Időpont: 2014. augusztus 20. 9 óra

 

Helyszín: Bicske, Hősök tere

 

Narrátor: Máté Éva

 

1. Magyar és Székely Himnusz (zene vagy közös éneklés)

 

2. Ünnepi beszéd:      

Elmondja:         Pálffy Károly alpolgármester,

Dálnoki Lajos Réty Polgármestere

Kurt Khőnig Altsausen Polgármestere

 

3. Új kenyér megáldása: egyházak képviselőinek egymás közötti egyeztetése alapján

 

4. Kitüntetések átadása: „Bicske Város Díszpolgára” cím

 

5. Ünnepi műsor:

Előadja: Fesztivál Fúvószenekar

6. Szózat (zene vagy közös éneklés)

 

7. Átadási ceremóniák Szent Háromság templomhomlokzatán szoboravatás, Bicske Szíve Parknál a „Város Kemencéje” alatti bútorok elhelyezése, játszótéri eszközök kihelyezése, Szent István úti – József Attila utcai járda átadása

 

Időpont: 2014. augusztus 20. 13 óra

 

Helyszín: Bicske Szíve park

„5 éves szülinapi buli a Bicskei Tanuszodában”

Szabadidős rendezvények az uszodában: Triatlon verseny (úszás, futás, kerékpározás), úszóverseny és kültéri vízi foci.

 

Költségek:

  •     A kétnapos rendezvényre, továbbá a Bicskei Tanuszoda 5. éves jubileumára való tekintettel keret jelleggel összesen 3.000.000,- Ft-ot biztosít a 2014. évi költségvetés terhére.
  •          Altshausen, Réty, Tusnádfürdő testvértelepülések delegációjának vendégül látásával kapcsolatos költségeket a 2014. évi költségvetésben testvérvárosi soron elkülönített keret terhére biztosítja.

 

Felkéri a Petőfi Művelődési Központot a műsor előkészítésére, a teljes program lebonyolítására, a hangosítás, a technikai feltételek és háttér biztosítására, a 500 db meghívó és 20 db plakát 2 db nagyplakát elkészítésére. A Petőfi Művelődési Központ szakemberei a Polgármesteri és Jegyzői Titkárság iránymutatása alapján készítik elő és bonyolítják le az augusztus 20-i megemlékezést.

 

Határidő:  2014. augusztus 20.

Felelős:    Polgármester, Petőfi Művelődési Központ Igazgatója

       Humánerőforrások Bizottság elnöke

 

Bicske, 2014. július 29."                                                                   

                                      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása