Hozza rendkívül kisstílű formáját Tessely Zoltán a szomszéd faluból  a Bicskei Újság ünnepi számának vezércikijében  vezércikkében. Hazudik és mocskolódik. Voltaképpen önmagát sározza össze.  

Emlékszem, amikor ellenzékben azt hiányolta, hogy nem érkezett még több adófizető beruházó cég közigazgatási határainkon belülre. Miközben Bicske egyetlen nagy, meghatározó befizetője ma is a Spar-központ, ami nem Tessely Zoltán lobbitevékenységének köszönhetően települt Bicskére. Mind a mai napig meghatározó az általuk befizetett iparűzési adó. Több száz munkahelyet nyújtanak, míg Tesselynek még megközelítenie sem sikerült ezt a mérvű fejlesztést.

Tessely Zoltán nem olyan formátumú személyiség, akinek érdemes lenne túl komolyan venni szavait. Ezért nem szabad, nem érdemes belemenni az általa megkezdett sárdobálós kampányba, amivel nemzeti ünnepünket alázza meg, viszi saját színvonalára érdekből a Bicskei Újság augusztus 20. előtt megjelent számában.  

Nem vall arról sem, miért van hivatalban a 10. jegyző vagy jegyzőpótló, amióta ő polgármester. Akarsz róla beszélni?     

A Bicskei Tanuszoda érdekes "trójai faló" lett Bicskén. Hamarosan Bicskei Uszoda lesz, hogy lehessen má' benne szeszt árulni.   Most, amikor részben sikertörténet a Bicskei Tanuszoda, Tessely Zoltán egyből sajátjának érzi. Miközben valódi építőjének nevét "úriember" módjára sosem ejti ki a száján. Sem az uszodánál, sem az Egészségügyi Központnál. Nem baj. Neki nem is hiányzik ez. Elég ha mindenki tudja. Mert a gép forog, az alkotó pihen.  

Feszül az 5 éves a mi uszodánk című transzparens a főbejárat fölött. És éljen május másodika, november nyolcadika is.      

Amikor hajdan megszavazták, még az volt a cél, hogy ellene menjen az akkori vezetésnek, az akkori rossz szerződés ismeretében. A korabeli ellenzék pontosan tudta, hogy Szántó János polgármester marad, mert nem volt a horizonton igazán szóba kerülhető vetélytársa. Ezért az ellenzék olyan uszodaszerződést igyekezett erőltetni Bicskén, amibe beledől a város. Szántó János polgármester felállt és kifejezte: ezt a város ebben a PPP konstrukcióban nem képes vállalni már meglévő fejlesztési terhei mellett. 

Az ellenzék pedig megszavazta.

Amikor már Tessely volt a vezető, minden fórumon - érdemes előkeresni -, kritizálta, támadta, drágának, elhibázottnak tartotta, az előző vezetés hibás döntésének titulálta a Bicskei Tanuszodát, miközben ők maguk szavazták meg. Ez volt a hazug szlogen évekig.

Amikor a kormány megoldotta Tessely helyett a problémát - aki szinte semmilyen problémát nem oldott meg Bicskén, ő maga is egy ártalmas és nagy problémagóc a bicskei közösségnek - és 1,5 év után talán végre pont is kerül a tulajdonba kerülésre, az már aztán sikersztori.

De mit is várunk egy ún. politikustól? Kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda - ahogy éppen szükséges. Nem zavarja őket a teljes igazság, úgy adják elő, ahogy nekik jó. Ennyit tudnak. Meg a nevüket.
Keressük elő a korábbi nyilatkozatait, pl. a testületi jegyzőkönyvekből, esetleg Helyi Tréfa lapszámait.

A mindent megoldó "amerikai nagybácsival", az állami pénzekkel könnyen ment a "gazdálkodás". Azt meg lehetne kérdezni, hogy ha parlamenterként tudta, hogy mit tervez a kormány az önkormányzati adósságokkal, miért nem tette azt, amit Rogán Antal, Lázár János, Kósa Lajos, hogy milliárdokat költött a településre, hiszen úgyis kiváltja majd Állam bá'. Ennek ismeretében pl. ma Bicskén minden utca szilárd burkolatú lehetne, minden járda új lehetne, lehetne sportcsarnok, strand, fejlett BTC sportközpont és játszóterek garmadája. Hogy ironikus legyek, Bicske város méltó lehetne a szomszéd faluhoz. Zoltánnak arról, amiről a felsorolt nagyok már tudtak, itt Felcsút mellett szintén tudnia kellett volna idejében, hiszen ezért bízta meg a város, hogy a hasznára legyen.    

Bicske Tessely által mantrázott hitele akkor lett felvéve, amikor az említett személyek is ezt tették, itt mégis kritika illette a vezetést érte, pedig abból épült a ma meglévő infrastruktúra nagy része. A többit Tessely Zoltánnak KELLETT VOLNA hozzátennie a fentiek ismeretében.

De ezzel még adós. És az is marad. Ennek a városnak Tessely örökké tartozni fog.
Miközben most fejlesztési hitelt akar felvenni közvilágítás korszerűsítésre a nagy hitelellenes! Ugye tudjuk, ki lesz a nyertes? Zoltán, hogyhogy hitel? Adósságot csinálsz Bicskének? Hogy nem sikerült még hat itteni év alatt egy olyan beruházást idehozni, ami bevételt hozna  a városnak? Leülhet. Egyes.  

A hazugságairól: erkölcsteológiai értelemben az elhallgatás is hazugság, lappangó hazugság. A Bicske Szíve Parkról és a Város Kemencéjéről így beszél a vezércikkben: mi azaz ők építették. Miközben köztudott, hogy rendőröket hívott vagy hivatott azokra a családokra az általa vezetett hivatal, akik saját költségükre, megszavazott cafetéria, költségtérítés és megduplázott alpolgármesteri lé nélkül is tettek-dolgoztak szülőföldjükért. A kommenteket is olvassátok feleim. 

A létüket sem említi Tessely. Azt sem mondja, hogy "köszi szépen a bicskei családok városépítő összefogását".

Zoli, ha már így a szomszéd faluból bejársz Bicskére első embernek, talán ki kellett volna ejteni fényes szádon a bicskei családokat, mert ők saját pénzükből, saját idejükből álltak neki összeszedni a sittel föltöltött területről a köveket. Ezzel kezdték és azért tették, hogy trágyázhassanak a Bicskei Mezőgazdasági Zrt. segédletével, ugyanők szántsanak, boronáljanak s füvet vethessenek szintén a zrt. vezetőjének költségére, ami ma olyan szépen zöldül, hogy parkolónak is meri használni a város nagy buli esetén. Ami nem jó ötlet. 

Úgy gondolom, illik megemlíteni vezércikknek mondott stílustalanságodban - ha már a Bicske Szíve Parkjáról szól a város lapjában - azokat a családokat, akik a nyarukat parképítésre szentelték. Akik a város közepén lévő holdbéli tájból valami kedveset csináltak, amit fejleszteni kéne. 

Ha már egyszer vezércikk, illene bocsánatot kérni, hogy rendőröket hívtál rájuk.

Illene elnézést kérni, hogy elzavartad őket a kemencétől embereiddel, hogy nem hagynak mást érvényesülni. Aztán pár hét múlva visszakönyörögted őket, hogy jó, építsétek.

Talán le kellene írnia a nagy embernek, hogy ebbe a parkba bicskei családok vásároltak fákat, azokkal ültették körbe a családok az egészet. A város összesen 10 db fával érkezett és később azt nem parképítésként kommunikálta, hanem Föld napi faültetésként nyomatta. Meg voltatok zavarodva kicsit. Kellett pár hét, mire rájött: amit nem nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére. De ne így, hogy belehazudni rezzenéstelen arccal egy város szemébe. Megértem, hogy új életében ez alapelvárás. Bicskének viszont nem ez kell.  

A város kemencéjét sem közösen építette a város a családokkal. Kezdetben akadályozta őket. Ezek a családok lobbizták ki nagy nehezen, hogy épüljön mellé szaletli. Ami gyönyörű munka, helyi erőé.

De a rönkgarnitúrák darabját 233 ezer forintért rendelte meg Tessely.. De nem ám Bicskéről! Ó, dehogy! Hát mit képzelnek Bicskén? Hogy itt a Bicske Szíve Parkjában, a Bicskei Tanuszoda mellett álló Bicske Város Kemencéjéhez Tessely Zoltán bicskei polgármester majd Bicskéről rendel rönkbútort bicskei mestertől?! Dehogy! Irány érte a harmadik falu.

A parképítőknek a város egy liter ásványvizet nem hozott. Maguknak főztek, vagy például a Pizzafaló hozott palacsintát és fagyit a kőszedő gyerekeknek. Aki megértették, hogy szüleikkel kell tartaniuk, mert ez a város nekik szépül - saját kezük által. Összeszedték a belvárosi hektárokra, a város tulajdonába építési törmelékként került köveket.  

Nekik kellett volna köszönetet mondani a nemzeti ünnepen írt piszkozatnak látszó vezércikkben. Köszönetet például a kőszedő gyerekeknek.  

Arról már nem is szólva, amikor a kiépült és széppé tett parkba a városháza telkéről kitermelt, sittes földet szállíttatott Tessely. Erről is hallgat cikkében. Arról is mélyen, nagyon mélyen és nagyon bátran hallgat, hogy a város összes játszóterének felújítását ígérték meg. Azt ígérték, hogy a szülők kérésének és részletes leírásának megfelelően megépül a Bicske Szíve Parkban a Miénk a vár! elnevezésű, szülői fórum által, valódi szakemberekkel kidolgozott játszótér, ahogy minden gyerekkorcsoport megtalálja a magáét.

Ne intézzétek el fajátékkal! Ez a szülők kifejezett kérése.

Izing 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1. Tessék mondani, mi az a liberálkommunista? (Ki írja Tessely szövegeit?)

2. Kaptam egy "hány évig tartott a harmincéves háború" stílusú kérdővet címzés nélküli borítékban. Benne egy kérdés: akarom-e, hogy forgalmi csomópont épüljön ki a nagyállomásnál. Itt felelek: nem. Nem érdekel, hogy a Felécsútra igyekvők itt sxzállhatnak át a magánvasútra. Ugyanakkor a Prohászka-József Attila kereszteződés érdekelne.
Tisztelt Szerkesztő úr,nagyon szépen köszönöm,hogy ilyen szépen, udvariasan,de nagyon igazságos szavakkal megírta ezt a cikket!Mikor a szóban forgó újságban elolvastam a táncoslábú,kacskabajszú polgármesterünk nyilatkozatát az uszoda és a park építéséról,azt hittem agyvérzést kapok,hogy egy ember, a holdudvarával együtt,hogy tud ennyi hazugságot egy cikkben leírni!Mi akik itt lakunk az uszoda mellett,tudjuk az uszoda építésének és a park kialakításának történetét.Mi akik tudjuk a történetet, egyszerűen nem tudjuk felfogni,hogy egy felelős beosztásban "dolgozó" ember,hogy tud és,hogy mer leírni ennyi hazugságot?!Hozzáakartam szólni a cikkhez,de én olyan szavakkal írtam volna le a táncoslábú hazugságait,hogy az nyomdafestéket nem tűrt volna,ezért inkább nem tetem!Ezért köszönöm meg,hogy ön udvariasan,szépen fogalmazva,de lényegre törően írta meg az igazságot!De,hát mit várunk a Fideszes emberektől akiknek az élete csak a hazugságokról,a csalásokról és a lopásokról szól!Ezekkel a jelzőkkel naponta szembesülünk,mert ennek a kormánynak csak erről szól a munkának titulált tevékenysége!Tessely miért lenne különb mint a gazdája? Még egyszer köszönöm,hogy megírta ezt a cikket.Tisztelettel. Szokoli Andrásné
@AdamK: nekünk a "harcostársaim" című Kádár-kori nevetséges fejes duma tűnt fel tessely "vezércikkében" és az jutott eszünkbe, ezzel is oda akar megfelelni, akik a posztkádárizmust nyomják kádár nélkül :) Azonban a Nagyállomás pályázati fejlesztéséről úgy véljük, hogy nagyon fontos és már régen itt lenne az ideje. Fontos a Csákvári és Szent István utak összekötése is, hogy a túlsó terület is Bicskéhez tartozzon végre és például nekik se az általad joggal emlegetett Prohászka-Öregtószeg kereszteződés problematikus pontján kelljen bejönniük a faluba. Arról persze, lehet beszélgetni, hogy ez a kisvasút fölösleges és megalomán téveszme egyik fejezete, de ha bicskei lokálpatriótaként közelítjük meg: az is biztos, hogy enélkül nem újulna meg a bicskei vasútállomás és térsége semmilyen közlekedési központtá és a Csákvári úti térséget a várossal továbbra is egy életveszélyes gyalogos felüljáró kötné össze, míg le nem szakad. Tehát ez esetben ki kell használnunk azt, hogy "hatalmi szándék" érinti piciny kis Bicske nevű tartományunkat, ami ezt a mérvű fejlesztést, ha létrejön és tisztességgel elkészül, unokáinknak is elmondjuk,hogy is volt ez. Minket ezért aztán veled ellentétben kifejezetten érdekel az ott élőkkel együtt, hogy lesz-e ebből valami. Ennek a fejlesztésnek már a fölvetődése is reményt jelenthet a területnek, szerintünk az ottaniak - bár nem hisszük, hogy bármilyen pártpolitikában bíznának -, örülnek, hogy egyáltalán szó van szűkebb környezetük fejlesztéséről.
süti beállítások módosítása