A Bicskei Szó értesülése szerint ma reggel a Bicske Szíve park területére, a Káposztás rendőrkapitánysággal szembeni tavához vagy inkább nádasához érkeztek a Bicske Szíve park önkéntesei, akiket rendőrök vártak. Az arra járó szemtanúk elmondása szerint igazoltatták őket, adataikat rögzítették, az intézkedők elmondták, hogy ez magánterület  és felszólították a csapatot, hogy hagyják el azt.

A bicskei családfőkből álló önkéntesek azért érkeztek oda - szerszámok nélkül -, hogy a megbeszéltek szerint érkező többi önkéntes civil bicskei parképítőknek elmondhassák: a munka mára elmarad, mert a terület önkormányzati tulajdonban áll és ők nem adtak engedélyt a munkavégzésre.

Rendőrök várták őket a terület környékén.    

A csapat egyébként azért érkezett, hogy a kis tó kerületét rendbe tegye annak érdekében, hogy a kis  nádszigetet övként ölelő víztükör látszódjék, hogy minden elő legyen készítve a későbbi medermélyítő földmunkákhoz, hogy idén télen a korcsolyások már rá tudjanak menni a jégre. Tavasztól legyen belőle egy kedves dísztó, aminek a partjára például ki lehet ülni, netán még padokat is szervírozni. Ők nagyjából ugyanazok az emberek, akik kemencét építettek Bicske városának. Azért mentek éppen most, mert a belső nádszigeten, ami természetesen érintetlenül hagyott élőhely marad, nincs költési idő, nem zavarják az élővilágot. Őket segítő szakembert is megkérdeztek előtte a nádvágásról, mit hogyan kell és szabad csinálni. Bizony mindannyian ügyes, gyakorlatias, szakmájukban kiváló emberek, akik már láttak karón varjút.  Egyszerűen a tó kerületéről a partot benőtt nádat akarták levágni, a medret kitisztítani tőle és saját költségen elszállítani, hogy a belvárosi tavacska legalább körbejárható legyen.  

A Káposztásért dolgozó bicskei családokkal ez a fajta bürokrata bánásmód felháborító Bicske polgármestere, vagy az ő utasításait követő főállású alpolgármester részéről. Kettőjük közül valamelyikük tehette a rendőrségi bejelentést a városi terület tulajdonosaként éppen október 6-án vagy a megelőző napon előkészítve az intézkedést. De ha ezt a rendőrségi hívást az alpolgármester vagy akárki más bonyolította volna a város részéről, biztosan nem tette és tehette volna meg Tessely Zoltán polgármester tudta nélkül. Tehát ha nem is személyesen Tessely Zoltán "hívott rendőrt" a jó szándékú bicskei polgárokra, akkor is kimondható, hogy ő hivatott rájuk rendőrt és sajnos övé ez a sajnos igen buta, átgondolatlan és felháborító lépés felelőssége.

Nagyon ide kívánkozik az a közhely, hogy nem a polgármesterért van a város lakossága, hanem a polgármester van az ott élőkért. Tisztelettel javasoljuk e mondat fölötti többszöri, rendszeres meditációt.   

Az fix, hogy a bicskei rendőrök nem jó kedvükben vagy nem hirtelen jött ötlettől vezérelve vonultak a nádashoz, mert 1. van elég dolguk 2. őket egyáltalán nem zavarja - gondolom én -, hogy a munkahelyükkel szembeni sitthalom hektárjai parkká változnak át civil, bicskei lokálpatrióták kétkezi munkájának köszönhetően.

Az sem reális, hogy egy arra járó hívott rendőrt csak úgy. Marad tehát egyértelműen a terület tulajdonosa által kezdeményezett rendőrhívás, aki kettő, esetleg három ember lehetett, de Tessely Zoltán tudta és jóváhagyása,  "a szolgálati út betartása"  nélkül senki sem mert volna rendőrt hívni, mert ez kérem kabinetkérdés. (Hiszen már kabinettitkárnak nevezik a személyi titkárt is a bicskei városházán, aki esetleg nem tudná, ez a helyes megszólítás. Khm.)     

Különben a Bicskéért társadalmi munkát végzőknek kezeiket-lábaikat csókolhatná a rendőrhívás helyett  Tessely országgyűlési képviselő, hiszen a ma reggel intézkedés alá vont személyek Bicskéért dolgoznak szívjóságból, baráti gesztusok helyett a helyi hatalom választott vezetője rendészeti hatóságot hív vagy hívat rájuk. Talán már azt is megkérdezhették egymástól a bicskei férfiak: legközelebb rabosíttat bennünket a munkánkért? Legközelebb övek, cipőfűzők stb. elvétele leltárral, fotó a két profilból, szemből majd ujjnyomok, különös ismertetőjelek és tetoválások jegyzőkönyvezése a Bicskén elvégzett társadalmi munkáért a Bicske Szíve parkban???!!! Mi van itt??? 

Arról nincs információnk, hogy a testület részéről Bicske Szíve park körüli munka koordinációjával megbízott Bálint Istvánné Leitgib Andrea, a városfejlesztési bizottság elnöke, a terület képviselője  tudott-e az ügyről. Telefonon megpróbáltuk elérni, de nem sikerült. Amennyiben nyilatkozata, állásfoglalása, amit a terület képviselőjeként és a Bicske Szíve park építésének önkormányzati koordinátoraként írásban vagy szóban megérkezik a Bicskei Szóhoz, mi azt egyeztetés követően természetesen közölni fogjuk.      

Megértem, ha valaki nem ért egy város vezetéséhez, sokan vagyunk ezzel így, hiszen igen sokrétű feladat. A városvezetés cégvezetéshez hasonló tudást követel. De az minden felkészültség nélkül is kitelhetne, hogy polgármesterként legalább úgy tegyünk, mint aki megbecsüli a Bicskének címzett minden érdek nélküli jóakaratot. Miért, miért, miért nem lehet a jó-szándékú bicskei polgárokkal együtt gondolkodni, akiknek nem jár havi félmillió plusz cafetéria Bicskéért végzett munkájukért. Ők azért tesznek, mert ők itt élnek családjaikkal. Itt is akarnak maradni. Igényesebb környezetet akarnak. Ennyi.   

Mert ők azok, akik éppen saját családjuknak, barátiak családjainak és minden bicskei családnak akarnak jót a szinte belvárosi hektárok igényesebbé tételével. Ők azok, akik saját eszközeikkel, saját költségükre tettek a városért összefogást teremtve például a fásítás, füvesítés, kemenceépítés érdekében, ők azok, akik talpalatnyi zöldet, méltó körítést teremtettek Bicske történetének egyik legnagyobb beruházása, a tanuszoda mellé.

Csak sejtések vannak a városlakókban, hogy a jelenlegi városvezetést miért zavarja ennyire a polgári és tökéletesen civil megmozdulás a közjóért... A legtöbben azt valószínűsítjük, hogy Bicske város nagyszerű vezetése a következő választásokhoz közelebb eső időszakra tartogatta és időzítette volna a Káposztás teljes  rendbetételét és átadását...              

De hogy miért nem tudott ma Tessely Zoltán Csabdiról vagy Pálffy Károly a rendőrségi bejelentés helyett a tóhoz ugrani a bicskei tévés munkatársával félórára egy kis munkára, aztán hazamenni, aztán ha mindent elvégeztek a bicskei önkéntesek, táblát kitenni, hogy "Igen, ezt is megcsináltuk a város fejlődése érdekében"? Tanácsom - ellentétben Tessely Zoltán nem bicskei szaktanácsadóknak kezdetben szétosztott városi százezreivel ahelyett, hogy a bicskei szaktudást vette volna igénybe -, szóval ez a tanácsom nulla forint plusz áfa/hó.      

Miért nem lehet konstruktívan, építő szándékkal közelíteni, miért nem lehet egyértelmű, nyugodt hangulatú egyeztetést levezényelni, miért kell folyamatos öngólokat rugdosni abban tökéletes hitelvesztettségben, amibe a jelenlegi városvezetés önhibájából került az utóbbi években?

Ezen kellene javítani, nem máson. A kommunikáción, aminek működése érdekében nem szabad ennyire beburkolódzni, elzárkózni.Nem kell tőlünk félni. Nem harapunk. Jó emberek vagyunk. És nemcsak a hízelgő hangokat kell meghallani, hanem azt a kritikát is, ami jót akar. 

Miért kell elhinni azt, hogy az ilyen és ehhez hasonló lépések után majd felnéznek rá az emberek a nagy rendszeretet és törvénytisztelete miatt?  A politikát a megoldások művészetének mondják. Az pedig nem megoldás Bicske polgármesterétől, hogy rendőrt hívnak a társadalmi munkát végző csapatra, aminek tagjai közismerten rendes emberek. Nem ezt érdemlik.   

Ezt az írást elküldjük Tessely Zoltán és Pállfy Károly címére - választ, reakciót várunk a megfogalmazottakra tőlük is.

Szerintünk az egyetlen értelmes és elfogadható reakció, ha azt mondják a Bicske Szíve park önkénteseinek: BOCSÁNAT. TÉVEDTÜNK. MINDENBEN SEGÍTÜNK EZUTÁN BENNETEKET. 

De rendőrt többet VÉLETLENÜL SE hívasson jó-szándékú bicskeiekre itt senki...

Mert itt ez nem volt divat. 

 

Izing Antal            

Stílusos utóiratként pedig álljon itt a Tessely Zoltán által a beszédei mottójaként oly gyakran citált Wass Albert gondolata, melyben mintha egy-egy sort Tessely Zoltánnak címzett volna, de legalábbis neki a sok közül mindenképpen. Legközelebb idézze ezt, az sem baj, ha már megtette:  

"Az ember jár-kel a világban, mint valami nyugtalan vadállat, és valamit keres. De alighogy megtalálja, már hasznot akar belőle, és ezzel el is rontja a dolgokat. Mert a világ nem arra való, hogy hasznot hozzon valakinek. A világ arra való, hogy szép legyen, békés legyen, jó legyen. Hogy élni lehessen benne, fáradsággal, de haszon nélkül. Mert az élet értelme a szép. És a haszon a leghaszontalanabb szó, amit az ember valaha is kitalált. Pedig ma már annyira van vele, hogy ha valami szépet meglát, nyomban arra gondol: mi hasznom lehetne ebből? S ezért van az, hogy amit ilyen céllal fölépít, az hamarosan le is dől. Legtöbbször egy másik ember dönti le, aki irigyli a hasznot, és a helyén nem marad más, csak egy folt csalán: az ember örök nyoma."    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tessely elvtárs pajtás magának akarja a dicsőséget?? hMiért nem szólt oda, hogy fiúk egy kis kupac szemetet hagyjatok, majd azt én a tévé kamera jelenlétében gondosan felsöpröm? Midenki jól járt volna, a többit meg had csinálják..

Csak így tovább, éljen a párt, éljen a párt!!
"Legtöbbször egy másik ember dönti le, aki irigyli a hasznot, és a helyén nem marad más, csak egy folt csalán: az ember örök nyoma."
Figyeljétek csak meg hogy a választások előtt majd jobban fog pedálozni. Vagy lehet, hogy már nem csak Bicske szélét akarja megvenni a mi Viktorunk, (katonasági focipálya) hanem a város szívében is akar magának területet?
Biztos focipálya lesz ott is:) :)
Nem értem miért bántja Tessely elvtárs szemét, ha valaki önkéntes munkát akar végezni, és ráadásul a városért teszi. Ez az Önkormányzatnak semmibe sem került volna. Szégyelhetik magukat, Ők mit tettek le az asztalra? Mit tettek eddig a városért? Évek óta egy fűszálat sem tettek keresztbe, az uszoda környékének a rendbetétele is ezeknek az városszerető- védő önkénteseknek köszönhető.
Nem rendőrt kellett volna hívni, hanem nyilvánosan megköszönni a munkájukat.
Felháborít az eljárás amit szombaton a bicskei rendőrök folytattak azokkal az emberekkel szemben, akik önként,időt és energiát nem sajnálva szeretnék szebbé és hasznosabbá tenni azt a területet ami Bicske szívében jelenleg csak ápolatlanul és gondozatlanul hever. A közelben lakók 30 éve nézték az egyébként szeméttelepnek és dögkútnak használt nádast, és igenis szeretnének kiállni ezeknek a bátor embereknek a szorgalmuk és hozzáállásuk mellett. Ha a város vezetői nem alkalmasak arra hogy rendbe tegyék ezt a területet akkor legalább ne akadályozzák az önkénteseket.

Tisztelt Parképítő Önkéntesek!
A környéken élők mindenben kiállnak mellettetek, továbbra is segíteni szeretnék a munkátokat!

A Város Vezetésének:
Ezt a hozzáállást felháborítónak tartjuk és elítéljük. Kérjük hagyják dolgozni az Önkénteseket!

Bízva az együttműködés esélyében sok sikert kívánunk az elképzelésetek megvalósításához!
Üdvözlettel: A Közelben Lakók
@fk.bicske: a történtekért véleményünk szerint legkevésbé a kihívott rendőrök felelősek. ezen kívül Olvasónk fk.bicske minden sorával tökéletesen egyetértünk. köszönjük, hogy megosztotta velünk. ia
Jotett helyebe...vard a rendoroket! Elkepeszto tortenet, es haromszor is el kellett olvasnom, hogy ELHIGGYEM, ez MOST tortent, es nem a regi, szegyenteljes idokben...
Hat mi megy ott, ma, 2012-ben Bicsken? Annyi megbotrankoztato huzasa volt mar ennek a "messzirol jott ember"-nek, hogy eppen itt lenne az ideje, hogy egy kis osszefogassal kiadja Bicske nepe az utjat! Menjen isten hirevel, amerre tud! Nem oda valo, nem arra a posztra es nem Bicskere!
Kritikan aluli, amit muvel, ezt kivulallokent mondom, teljesen partatlan vagyok, a szo legszorosabb ertelmeben.
Az onkentesek helyeben pedig ujraszerveznem a "tisztogatast", nemcsak a to korul...
@Bicskei-Szó: igen, nem a rendőrök a felelősek, ezt mi sem így gondoltuk. De ez a cikkből egyértelműen ki is derül. Köszönjük.
süti beállítások módosítása