12 óra 40 perckor érkezett olvasónk telefonhívása, miszerint Bicskén a Kodály Zoltán u. 9. előtt háborúból visszamaradt robbanóeszközt találtak.  

tűzszerész.jpg

A területet a rendőrség, a mentők és a tűzoltóság egységei biztosítják a tűzszerészek megérkezéséig. A Kodály Zoltán utca szilárd burkolatúvá tétele zajlik, emellett csapadékelvezetés érdekében árkokat ásnak. A közelben élőket evakuálták otthonaikból, például a Török Bálint utcát majdnem a Batthyány utcáig. 

Árokásás közben tüzérségi lövedéket találtak Bicskén csütörtökön, emiatt 97 embernek ideiglenesen el kell hagynia otthonát - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Várkonyi Melinda tájékoztatása szerint a Kodály Zoltán utca és Május 1. utca kereszteződésben talált lövedék beazonosításának és vizsgálatának idejére 96 lakást kell kiüríteni. A környéket kétszáz méter sugarú körben zárják le és ürítik ki.

Későbbi híradások szerint elszállítják a Bicskén talált lövedéket, a korábban kiürített házak lakói visszatérhetnek otthonaikba - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtök délután az MTI-vel. Várkonyi Melinda elmondta: egy 120 milliméter átmérőjű köd aknavető gránát került elő a Kodály Zoltán utca és Május 1. utca kereszteződésében. Az árokásás közben talált lövedéket elszállítják és megsemmisítik. Korábban kétszáz méter sugarú körben lezárták és kiürítették a környéket, csaknem száz embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát. Ezeket az intézkedéseket már feloldották - tette hozzá.

ia   

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása