A Bicskei Szó foglalkozott először a tulajdonhoz való jogukban sértett Móricz Zs. u. lakosok panaszaival. Ezt követte a HVG és az RTL riportja. Tessely Zoltánra. Bicske Csabdin élő polgármesterére természetesen ezúttal sem lehet számítani.

   Részletek....  

Ebből az RTL hírből kiderül, hogy a bányatulaj a bicskei polgármesterhez irányítja az újságírókat. Ehhez képest Pálffy Károly polgármester-jelölt a HVG munkatársait a MÁV-hoz küldte tovább. Jól megmutatja egyéniségét, hogy körülbelül ennyire számíthatnak rá az itt élők. (Szarnak-bajnak sincs gazdája.)

"Sikerült kétharmadára csökkenteni a terhelést" – Interjú Pálffy Károly (Fidesz) alpolgármesterrel
hvg.hu: Mit gondol arról, hogy a hatóság szerint nincs por a Móricz Zsigmond utcában?

 

Pálffy Károly: Gondolom, a vizsgálat napján a csapadékos időjárás miatt nem tapasztaltak port és a rakodón lerakásra kerülő kőzúzalék szemcsemérete alapján a tapasztalatokkal megegyező álláspontra jutottak.

hvg.hu: Ezzel szemben a hatósági jelentés mégis megjegyzi, hogy a leszóródó porról az önkormányzatnak kell gondoskodnia, és kérdésemre Orbán Győző is Önökre hárította a felelősséget. Hogyan gondoskodnak akkor a problémáról?

 

P. K.: Látva a hivatalok közötti jogszabály-értelmezés eltérését az önkormányzat úgy döntött, hogy a lakosság érdekében söpörteti a területet, de a seprés porral jár, ezért a locsolás mellett döntött. Az idei csapadékos időjárás nem gyakran tette szükségessé, de így is több ízben éltünk locsolással.

hvg.hu: Úgy látszik, az önkormányzat hiába tisztíttatta ki a bauxitlerakót, hiszen a rakodás a házak előtt még mindig folyik.

 

P. K.: A bauxitlerakóra 17 vagon fér be. Egy teljes tehervonat ennél több vagonból áll. Ezzel az intézkedéssel sikerült kétharmadára csökkenteni a Móricz Zsigmond utca terhelését.

hvg.hu: A lakók az önkormányzattól egy 12,5 tonnás súlykorlátozó táblát kértek, ehelyett egy 20 km/h-s sebességkorlátozó táblát kaptak. Miért?

 

P. K.: Az önkormányzat a jogszabályok figyelembevételével jár el, így nem lehetetlenítheti el a MÁV közrakodó működését, mivel közrakodó, amely a kiépített rakodórámpa tanúsága szerint is több évtized óta szolgálja a vasúti teherszállítást. Két irányból ezért nem korlátozható a szállítójárművek súlya.

hvg.hu: Milyen engedéllyel rakodhat a családi házas övezettől pár méterre a Dolomit Kőbányászati Kft.?

 

P. K.: Mivel közrakodó a MÁV-é ebben a kérdésben a jogszabályi hivatkozásokért javaslom, hogy forduljanak a MÁV-hoz.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása