Tisztelt Uram!

mederveg.jpg

 

Előző levelemen felbátorodva még egy érdekes esetet osztanék meg.
Sajnos nem tudok elegendő képet csatolni, a levelező rendszer képtelen ennyit feldolgozni.
Többször olvastam már a blogon hogy a tatai úton élők és részben a Kölcsey utca lakói is kivannak téve a Spar-tól érkező esővíz miatt kiöntő vízelvezető árkok fenyegetésének.

arokkkkk.jpg


Nos, a Spar felől érkező vízelvezető árok NEM folyik arra! Őket ez biztosan nem fenyegeti.
Az az árok a tatai út elején vesz egy balos fordulót és a mezőgazdasági föld mellett bele van vezetve a Kiskút-ér patakba a Bányász utca végénél. Ez teljesen helytálló, így van.
Többször írtam levelet a polgármester Úrnak, de lényegi változás nem történt. Az árok a móri! vízműhöz tartozik. (Ez a Móri vízi társulat, ők a kezelői a Kiskútér-ároknak. Általában ők is közfoglalkoztatottakkal dolgoznak. A polgármesteri hivatal a móri vízműre irányít, onnan pedig vissza ide, Bicskére - A szerk.).
Többszöri levélváltásunk után két és fél évvel ezelőtt kirendeltek kb. tíz közmunkást, hogy takarítsa ki a Kiskút patak medrét. (Az összekötő árokról szó sem volt.)

tuzfal_arok.jpg

- Itt egy ki kitérő : ez a tíz ember szeptember közepétől december közepéig minden nap szorgosan jött és takarították a medret.
A Zöldfa presszótól eljutottak a Rozgonyi utcáig! 3 hónap alatt!!! Ez cc. 200 méter ! Közmunkások- Reggel jöttek fél nyolcra, fél óra beszélgetés, egy kis kapirgálás aztán kilenc, fél tízkor a nyomukat sem lehetett látni. Erről gondolom az akkori kedves polgármester nem tudott. (Ha nem tudott a hatékonyságról, az nagy hiba, mert nap mint nap látható volt ez a munkamorál, mindig volt munkavezetőjük, ráadásul utóbbi a polgármester embere - A szerk.) 

szemetttt.jpg

Miután többször felhívtam a figyelmüket, hogy bekötő árok vége előtti ülepítő akna befolyása elvan dugulva, és az évek alatt lerakódott 1 méternyi törmelék miatt mindenhol ömlik a víz egy egy esőzéskor, a munkavezető úgy döntött azt a rész kitakarítják. (A hordalékfogó valóban, sok-sok év után ki lett takarítva - A szerk.). 
Azóta ott mondhatni egész jól folyik a víz.

szemettttttttatati.jpg


De az árok ahol belefolyik a patakba, már mállik, esik szét. Az idő eszi, és hogy senki nem gondozza. Ez utolsó előtti képen látható. (Erről láthattak volna legalább fotókat az illetékesek, eszerint nem volt fontos, pedig hajdan tisztességesen kiépítették a Spar pénzén - A szerk.) 
A másik probléma, hogy az árok nincs takarítva, benövi gaz, nád, bokrok, fák. ( 4.,5. kép )
És a harmadik, a tatai úti gimis műhelynél, a Szabó tűzép telephelyénél, az árok tele van nem folyik el a víz. Van egy átfolyó gyűrű amelyik teljesen el van dugulva. Az árok felső részében áll a víz, ezért is hömpölyög a víz, sár a tatai úton egy nagyobb eső után. Nem tud átfolyni a patakba a víz. Az 1.,2.,3.,7. képen látható A képek önmagukért beszélnek. (Ad-hoc takarítással jó esetben is csak "tüzet lehet oltani". A vízelvezetés megoldása jelenleg is önkormányzati feladat abban a városban, ahol egy nem bicskei illetőségű vezető megduplázta az építményadót  - A szerk.) 

arokpartyyy.jpg

 

Köszönöm, hogy olvassa és közzéteszi ezeket a sorokat, képeket. Így legalább a hivatal is látja és azt is észleli, hogy mindenki látja, tehát ez így nem maradhat, ha felelős emberek ülnek a testületben. 

Üdvözlettel,

u.i. szokás szerint kérem nevem mellőzősét

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása