"A közlekedés is kultúránk része.

A spárral párhuzamos Kossuth Lajos utca gyalogos járda szakaszán,az áruház bejárati oldalán rendszerességgel,különböző méretű gépkocsik parkolnak,még abban az esetben is,ha az üzleti parkolóban szabad helyek vannak. Ezzel a gyalogosan közlekedőket kerülgetésre kényszerítve a járda elhagyására.
A parkolóból távozó gépkocsik helyzetét balesetveszélyesen megnehezítve akadályozzák a láthatóságot az úttest felé kihajtásnál.
A Kresz tiltja a járdán való parkolást,vagy ellenkező esetben ha azt ide vonatkozó jelzés feloldja,vagy más rendkívüli szükség helyzet állna fent.
Úgy,ha panaszos észrevételem helytálló,nem érthető a rendőrség miért nem gyakorolja a hatáskörét a szabályt megszegőkkel szemben."

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A probléma szerintem sokkal szélesebb körű, mint a Spar előtt járdán történő parkolás (én is szoktam ott nagyritkán, ha máshol nincsen). Alapvetően nem tudnak errefelé tisztességesen parkolni az emberek, sokszor nyúltam már a telefonomért, hogy akár az állomáson, akár a Tesconál, akár a Sparnál lefotózzam, hogy hogyan foglal le két autó 3-4 helyet is, nem rosszindulatból, hanem mert egyszerűen nem tud parkolni. Ugyanígy nem tudnak kanyarodni (balra kanyarodás esetén behúzódni középre, jobbra kanyarodásnál lehúzódni a jobb szélre), nem szeretnék indexelni stb., tehát az még messze a legkisebb gond, hogy kevés parkolóhely esetén kreatívan parkolnak... (De ez persze szubjektív)
Kb. 1 éve írtam már erről.. Felhívtam a jelenségre egy járőr figyelmét is..
SEMMI.
Kapcsolódó, h a Kossuth tér "Euro-s" oldalán tavaly fel lettek festve a parkolósávok, ennek ellenére azokon kívül is naphosszat parkolnak (a Kossuth utca felőli részen), a közlekedőkön kívül senkit nem zavar ismét..
@daniel.takacs:
Nem tekinthető kreatívnak a közlekedési szabályok megsértése melynek azért is vannak írott szabályai, hogy óvjuk egymás testi épségét, vagyoni károkozást is elkerüljünk.Sajnálatos a közutakon közlekedő"kreatív" ,leleményes járművezetők számtalan esetben estek már végzetes tragédiának áldozatul saját, vagy vétlen családoknak örök soha be nem gyógyuló sebet okozva.A tragikus példák végtelen sorából "kreatívan" átsuhanunk vasúti átjárón tilos jelzés ellenére úti célunk mindörökre megváltozhat.A Spár parkoló előtti gyalogos járdán parkolók tekintetében nincs különös jelentősége, a park felé haladó gyermek kocsit toló anyukák esetenként , a száguldó gépkocsik között kénytelenek az úttesten kerülőt tenni.Ez kaotikus állapot felszámolása az illetékes szakhatóság dolga lenne mely az üzlet megnyitásával viszonylag egyidős.A médiából tudjuk a rendőri hatóságok horribilis összegekkel vannak támogatva a megvásárolt leselkedő szuper technikák minden szabálytalanságot felderítve, melynek milliárdos hozadéka másodlagos, ugye mindannyian tudjuk nem a bevétel, a nevelés a cél!!!A helyben szolgáló rend őreit kérjük mindazok nevében kik a nevezett járda elfoglalásával nem értenek egyet sem felderítés, sem anyagi beruházásba nem kerül - figyelmeztessék a szabálytalanul parkolókat a járda a gyalogosokat illeti hagyják azt szabadon.Úgy ha az udvarias intézkedésnek még sem lenne visszatartó ereje néhány kiállított "zsíros" csekk meggyőző lehet.
süti beállítások módosítása