Az üggyel kapcsolatban nem is az az igazi probléma és kérdés, hogy ki lehet-e engedni fényes nappal egy gyereket a játszótérre Bicskén tíz percre, míg a többiek ki nem érnek. Hagyjuk ezt. Legközelebb legföljebb egyedül nem mehetnek ki. Csak többen. Ahogy anyánk is akkor volt nyugodtabb alsós korunkban, ha nem egyedül tekeregtünk és azt is tudta, kivel vagyunk. A grafikán látható nyomorult sem megy rá olyan könnyen több gyerekre mint egyre, mert egy gyerek sokkal védtelenebb ebben a helyzetben.

De igazi kérdés ebben a pedofil zaklatásos ügyben is Tessely Zoltán egykori választási ígérete, ami azóta is lóg a levegőben. Térfigyelőrendszert ígért Bicskére. Nem egyedül jött rá, hogy szükséges, segítettek neki, hogy ez kell. Miközben az uszodánál, ami a város legnagyobb fejlesztése - sehol egy még lankadt biztonsági kamera sem.

Nem értem. Nem értem, miért nem erről beszélgetünk, s miért az uszodai munkatársat veszik elő hibásnak? Aki egy európai uniós állam kisvárosának játszóterére ki mert engedni egy 10 éves gyereket pár percre délután kettő órakor?

Valóban ez a probléma?  

Arról beszéljünk igen tisztelt városvezetésnek, hol van a más irányítószám alatt élő hajdani reménységünk választási ígérete - a térfigyelő. Nem is a rendszer, hanem csak ez az egy azaz 1 darab ezen sok pénzből megépült, régen várt objektumon miért nincs? Közvilágítás miért nincs ezen az úton? Miért nincs rendesen elkészítve? Este is mennek itt emberek. Gyerekek is. Télen köztudottan hamarabb lesz sötét.  

Tudtam eddig is, hogy nincs biztonsági kamera az uszodán. Azért nem írtam meg és csak azért, mert nem akartam terjeszteni e vagyonvédelmileg  gyenge pontját. De most már nagyon sürgősen legyen az uszodaházon több is. Autók parkolnak, kerékpárok állnak és összefogásból megépült kemence áll. Jó. Ha lett volna sem biztos, hogy besétál ez a gyökérgumó a kamera pásztájába. De lehet. És azok a bicskei családok, akik a indítványozták a játszótér megépítését, azt is konkrétan, írásban és kifejezetten kérték, blogunk kommunikálta is:  

legyen ott ezen az új és zárt, őrzött játszótéren is biztonsági kamera. A magukra valamit is adó országokban nincs olyan játszótér, ahol ne lenne.

Uszoda? Anélkül? Ahová gyerekek járnak? Na jó. Szerintem tudják nagyjainknak mit kell tenniük. A család az első a hivatalos szöveg szerint. Akkor tényleg legyen az.              

De ha már itt tartunk, hadd mondjam el, hogy mind Bicske alsón, mind a Prohászka utcai iskolaépület térségében fölfedeztünk olvasói segítséggel újonnan kitett kamerákat. De kérem szépen a Bicskei Tanuszoda, a játszótér, a Város Kemencéje és például gyermeki vendégköre van ám akkora dolog, van olyan fontos, ahol a működő és szolgálat által kezelt biztonsági kamera a biztonsági minimumok minimuma.  

Tessék szíves lenni lépni. Mert lépéskényszer adódott. Különben is a szabályok szerint "Fogott figura lép, letett bábu marad!" 

 

ia 

                   TÉNYEK

 

kapifantom.jpg

Részletek....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása