Városunk polgármesterének havi félmillió körüli bruttót szavaztak meg nagyjaink, a város alpolgármesterének 10 százalékkal kevesebbet. Vagyis a két vezető bruttó 1 milliót kap Bicskétől havonta plusz a város ezzel járó kiadásai.

Dr. Bölcskey Károly alpolgármester, Bicske város egykori lokálpatrióta, szülőföldjéért dolgozó pártonkívüli független tisztségviselője szakemberként ehhez képest jelentéktelen összeget vett igénybe, mert tiszteletdíjat nem kért szeretett városától alpolgármesteri munkája miatt - csupán és mindösszesen 20 ezer körüli havi költségtérítést a telefonálás költségeire. 

Természetesen ez az újabban duplán kifizetett polgármesteri bér is a fantasztikus Tessely-korszakra vezethető vissza. Akkor Tessely Zoltán folyamatos távolléte miatt a hivatal vezetése nem tudott kellő időt a Csabdin élő és Budapesten dolgozó választott funkcionáriussal Bicskén együttműködni.  

Ezért azt kérték, hogy Pálffy alpolgármester legyen jobban aktivizálva. Megtörtént. Emlékezetes, amint Pálffy Károly halált megvető bátorsággal megszavazza önmaga alpolgármesteri főállását és dupla fizetését. Ma azonban - egy eladósodott városnak, ami a Tiborcz-cégtől történő megrendelés érdekében 100 milliót vesz fel, abszolút nem kellene közel havi félmilliós bruttóért alpolgármester, hiszen Pálffy Károly polgármesternek a kiváló törvényhozási munka miatt nincsen, nem lehet még egy tisztsége, ami elszólítaná az Országgyűlésbe. 

Pálffy Károly polgármester helyettesítésére tehát nincs, nem lehet szükség Bálint Istvánné alpolgármester  részéről olyan mértékben, olyan kiadások árán, hogy az alpolgármester közel annyi költséget jelentsen Bicskének, mint a polgármester.   

Hasonló ez Tessely Zoltán titkárságához. A hivatalban ott dolgozott mellette a nála sokkal nagyobb ismeretségekkel, tapasztalatokkal rendelkező polgármesteri irodavezető titkár, de Tessely Zoltánnak személyi titkár kellett. Mindez a bürokráciára és a költségek növelésére feltétlenül jó volt. Minden korábbi városvezető tudott élni a hivatal adta lehetőségekkel. Sokkal több minden megépült, létrejött ebben a városban személyi és kabinettitkárok nélkül, a hagyományos, meglévő állománnyal.   

A lakosság félrevezetése történik, hiszen tényleg és valóban főállású polgármester van, nem kell főállású alpolgármester. Az alpolgármester a megyei közgyűlés tagja, onnan is honorálják valamint képviselőségért is kaphatna, de kiemeljük, hogy képviselőként nem veszi igénybe az egyébként jelentősen megemelt városi képviselői tiszteletdíjat.   Mégis merő túlzás, hogy a városnak ezt a tisztséget ennyire meg kell fizetnie.  Elég lenne a képviselői tiszteletdíj plusz költségtérítés. 

A város életében alapvető és megoldatlan problémák vannak, mert Bicskén évi 10 millión problémázva záratta be Tessely Zoltán a Gondozási Központ bentlakásos idős-beteg ellátását. 

Nem a személyükkel van gond. Sok sikert és legjobbakat. Inkább az a tény elgondolkodtató, hogy mekkora teátrális jajveszékelés övezte Bicske nehéz anyagi helyzetét tegnap és ma, holnap mennyi apróbb és nagyobb feladat elvégzése maradt el pénzhiányra hivatkozva, s mennyi minden alapvető dolog hiányzik innen.

Premizálni a rendes munkahelyek a munka elvégzése UTÁN szoktak.

Nem előtte.

Mégpedig azért, mert egy munka minősége csakis az elvégzése közben (részidők, részteljesítések) és után értékelhető. Márpedig ekkora alpolgármesteri járandóság egy olyan helyen mint Bicske - premizálásnak, havi nagyívű jutalmazásnak tekinthető.  

   

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

de ehhez kell bicske csudálatos mélyen érző lakossága is akik narancsszörpös mélabúban nem tudják már mi a helyzet..és ippeg ujjan jo ha kari meg a siserehad kicsit kap pizt...hát ennyi jár a orbáninsztánban..szégyellje mindenki magát mert ez mindenki sara itt is ebben a poros fészekben...
Jó volna, ha a Képviselő Asszonyok, Urak, végre elgondolkodnának, hogy mit jelent a szavazatuk, döntésük, a város lakosaira nézve.
Persze tudom, hogy ezer szálon függve, kapcsolódva, a Tessely állta képviselt politikához, nagyon nehéz tisztességesnek, becsületesnek maradni.
Emlékszem a bicske.hu-n fennlévő beszédében (állomány gyűlés) többször is kifejtette, hogy hivatal dolgozóival szemben nincs bizalom ( hiszen Szántó polgármester alatt is szolgálták városunkat).
Úgy látszik, a bizalmat nem lehet megelőlegezni, csak az el nem végzett munkáért a bért.
egyszerűen lelkiismeret kéne...csak az itt nincsen hazugság van meg süket duma..és sok süket hallgató....
süti beállítások módosítása