Jobban szeretett mint én őt

Címkék: irodalom

2015.03.02. 11:10

Ebben a szerelemről, kapcsolatokról és irodalmárokról szóló interjúban említést tesz Román Panni az 1927-ben Bicskén, a Thököly utcában  született Kossuth díjas Lakatos Istvánról. A művésznek Bicske városa a mai napig semmilyen módon nem őrzi emlékét földink 1956 utáni bebörtönzése ellenére sem.    

Pannit - Lakatos István hívta meg a zsúrra, mert fülig szerelmes volt belé. Mándy Ivánt is meghívta, aki azonnal lecsapta Lakatos István kezéről a "csillagszórómosolyú" Pannit, akivel aztán két évig jártak.

Interjú Mándy Ivánról a Magyar Narancsban    

Panni azt mondja szegénységük érzékeltetésére, hogy a pincérnők tudták, hogy egy szimplát kérnek két pohárba ezért  "Az a szlogen járta a Darlingban (Darling presszó a Károlyi kertnél az Egyetem tér közelében a mai Ferenczy u. sarkán működött - A szerk.), hogy az egyik megírja a novellát, a másik pedig mindjárt készíti róla a kritikát;"

Egy másik nagy mondat: 

"Arra viszont emlékszem, hogy azt mondta, nem fogja kitenni a lábát az országból soha; ő nem kirándul, hagyják békén."

Nem kirándul. 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása