Párszor már megírtuk a kellemes meglepetést, a telepi járdaépítést. Évekkel ezelőtti posztjaikban olvasóink segítségével felhívtuk a figyelmet szükségességére, s hogy eleink a háború utáni igazán nehéz időkben is képesek voltak járdát építeni például az Akácfa utcában.

katolikus_oldal.jpg

 

Ma már aszfaltozták a híd telepi felét, megírtuk már napokkal ezelőtt a telepi gyalogosokat óvó biztonsági korlát kihelyezésének tényét, s hozzátesszük: azóta táblával és fényvisszaverőszalaggal is jelzik az autósoknak az ott létét.   Jó ez így. Bicske alsó ne csak arról legyen "híres", hogy garázda bűncselekményeket követnek el többen felfegyverkezve - egy védtelen ember ellen, aki legjobb tudomásunk szerint egy rossz szót nem szót. 

Az Akácfa utcában ma már az úttest és járdatest közötti talajt planírozták.

Próbáltunk hinni benne, hogy a református temető melletti járda a temető új kerítéséhez méltón szintén megújul végig és az új járda lészen egészen a Vörösmarty utcáig, ahonnan már jóval korábban elkészült az ottani szakasz. De (most még) nem így lesz.

Úgy tudjuk, hogy csak a temető kapujáig tart az új járda, ott piros vonalat húztak a kivitelezők. Nem baj. Ez is nagy dolog, főleg ha a teljes Akácfát valamint az Akácfa-Táncsics saroktól a református temető kapujáig megépültnek tekinthetjük. 

Mivel azonban a sokkal nagyobb gyalogosforgalom későbbi fejlesztések miatt Bicske alsó peronjairól a katolikus temető romjaiban álló kerítése és kapuja melletti járdán vonul majd a Bogyáig - a katolikus félen is mielőbb meg kell csinálni a tisztességes, helyhez méltó kerítést és kaput. Ezt kövesse a járda és az út újjáépítése. A kapu és a Bogya között a járda bővíthető, szélesíthető. Ugyanez a református temető oldalán nem tehető meg, csakis az úttest rovására. A katolikus "Feltámadunk" kapu és a Bogya között viszont könnyen megvalósítható az új, járható és széles járda, mert a mai járdaszéle és az útkő közötti részen szinte csak gazos-földes terület mutatkozik.  

Ám azoknak, akik akik a mai Losonci utca úttestjének és járdájának állapotáról szólnának majd hozzá ehhez az anyaghoz, azoknak teljesen igazuk van. A Losonci gyalázatos. Fogadjatok szót megint a bicskei olvasóknak, s ha kész a katolikus oldal is, vonultassátok tán oda az útépítőket. Tanácsunk baráti. Szívesen máskor is.      

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása