Pálffy Károly - Kedves Bicskeiek! megszólítással tavaszról, zöldülő természetről beszél a Bicskei Újságban, ahol tavaly augusztusi képsorunk szerint egy még lakatlan utcát használnak illegális szemétlerakóként mégpedig a Bicskei TC sporttelepe közelében.

A járási székhelyen illegális szeméttelep a focipálya közelében. A járási székhely melletti szomszéd falujának arénája mellett ez ki van zárva. Szedjük már össze magunkat. Nem kell Disneyland. Csak egy kis rend.

jegenye2.jpg

Olvasónk egyben jelezte, hogy pár hete a Tatai útról a Szélescsapásra vezető mezőgazdasági út mellől két bicskei városi dolgozó, az egyikük az olvasó szerint valamelyik kis főnök, több fuvarban teherautóra szedte az összes odahordott mocskot, ezután grédereztették a területet. Olvasónk szerint sorompóval kéne lezárni az egészet, hogy csakis a szolgalmi joggal rendelkező földmíves gazdák tudjanak kulcsukkal gépjárművel vagy géppel belépni, kerékpárral természetesen bárki bemehetne akár a Spar központ, akár a kertváros felé.  

Na mármost a Jegenyébe nem két ember kell, hanem minimum két brigád, minimum két plató, ami minél hosszabb, annál jobb.  Kemény kis költői kép, hogy míg a pályán fiatalok edzik magukat, addig pár méterre ez a hordalék, amiről először szintén olvasói beszámolóból értesültem.   

Másutt bányaszállítmányi rakodással rontják egy utca életét - sérül tulajdonhoz való joguk -, amiben a legtöbb képviselő a polgármesterrel együtt főhajtással, és halált megvető bátorsággal tengermélyen hallgat és nem áll ki a bicskei lakók érdeke mellett - közben a polgármester tavasszal minden évben megújuló természetről prédikál. 

Tavaszról, természetről, környezetvédelemről beszélnek - "Zöld Bicske" -, és nagyívűen megengedjük az avarégetést, hadd szóljon. Teszik ezt azért, mert nehezen viselnék a politikai kockázatát, mert a "zemberek" így szokták meg és mérgesek lesznek, ha nem füstölhetik telibe a vidéki levegőt.  Ez A Hagyomány stb. Azzal senki sem törődik, hogy a Szent István telepen a Táncsics utca tengelyétől a patakvölgy felé húzódó utcákba tolódik minden telepen följebb keletkező füst - egy olvasónk írt erről nyolc éve.

Pedig bizony a levegő minőségének védelme mindennap szolgálja "a családok feltöltődését", nemcsak vasárnap. Ehhez képest mi címlapon közöljük, hogy Bicskén továbbra is lehet kerti hulladékot égetni. Nem azt közöljük, amit kéne, hogy rezsicsökkentés és környezetvédelem, nemzetünk iránt érzett szeretet stb. következtében ingyen vagy a szerződésbe tartozóan minden hónapban egyszer elvisszük, októberben-novemberben havonta kétszer is. Nem. Bicskén továbbra is lehet. Heti 18 óra szabad füstölés.          

A lapszám különben áprilisinak mondja magát. (Mondhatta volna magát márciusinak is, mert az kimaradt.) Nem jutott még el hozzám, hanem beszereztem. Meg akartam nézni, vajon elnézést kér-e a nem bicskei Bicskei Újság szerkesztősége a fenntartó város lakóitól, hogy márciusban minden átmenet nélkül kimaradt egy lapszám, a mostaniban pedig olyan programokat, felhívásokat közöl, amiken naptárilag már régen túl vagyunk. Egy fotókiállításhoz tartozó szép arcú fiatal nő - fotósfeleség - régi portréját nem a már régen lezajlott megnyitó dátumához teszik, hanem három emelettel lejjebb egy aktuális, mai programhoz.        

Nem mintha bármi jelentősége lenne a márciusi kimaradásnak....  

A Nagyállomásra, amiről a magyar sajtó számos orgánuma foglalkozott blogunk első, itt élők érdekeit képviselő híradása után, a Bicskei Újság szerkesztőihez ezek sajnos "nem jutottak el".  Így néz ki a Nagyállomáson a huzatos aluljáró a környék porszennyezésétől.  Igazából ez nem zavarja az utasokat, nem ezért fontos ez a kép, hanem mert megmutatja, hogy micsoda felelőtlen munka lakott területen, családi házaktól pár méterre ekkora porolást engedni. "Csinosítsuk és őrizzük meg környezetünk szépséget, hogy egész évben gyönyörködhessünk szépségében!" - fejezi be Karcsi  a vezércikket.

Aha. Ott olyan bokrok vannak, ha meghúzom szárukat és elengedem, a levél felületéről úgy hull a por, mint molnárlegény vállára rossz zsákból a liszt.

A Bicskei Újság szóljon talán a valóságról.Karcsi is vehetné a bátorságot. Itt az idő. 

Igazán érdekesnek a kormánymegbízott bejelentését tekinthetjük. A Járási Hivatalra biztos nem lesz elég a 450 millió forint, az 1 milliárdot is kimondja. 2250 négyzetméter, 444 ezer forint négyzetméterenként... Ha a kormány kedvező döntés hoz - mondja - , akkor már idén megkezdődhetnek a munkálatok. Bizonyára kedvező döntést hoz. Miért ne hozna, ha már egyszer elkezdtük? - kérdezteti a kincstári optimizmus. (Bicskei Újság, 3. oldal, Simon László nyilatkozat. Szól az új járási hivatalról, annak tervezett költségeiről, amiben azt mondja, mást szeretnénk, mint korábban. Ezzel szemben nézzük meg a Hivatal udvarán lévő tacepaót. Érdekes az ellentmondás, viszont kétszer annyiba is kerül. Akkor most ki, mit tervezett? Miért nem tisztázza ezt a mi pénzünkből fenntartott lap?)    

 

elfujta_a_szel.jpg

 

ia 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása