Mindannyian a Nagyállomás felé igyekeznek, hogy az osztrák határ felé utazzanak. A rendőri jelenlét látható a képen.   Számos táborlakó az autópályára kapaszkodva indult el gyalog. Két esetben jártam ma a Csabdi úton és mindannyiszor találkozni lehetett két-három 20-40 fős táskás, hátizsákos csoporttal, akik Bicske alsón szálltak a tatabányai vonatra.

Köreikben óriási hír az osztrák nyitás, nem idejöttek, nem akarták elvenni a bruttó 100 ezres fizetésünk, ők erre vártak, ezen dolgoztak amióta itt tartózkodnak. Ezzel persze nem lesz vége a súlyos sztorinak, mert mind az elhagyott országokból, mind a török négymilliós táborokból elindulnak Európa felé, ha elfogy a türelem. Mert Törökországban 4 milliós létszámban vannak jelen. Ők arra várnak, hogy hazamehessenek. Ezért nem indulnak azonnal, de bizonyos idő után tized részük Nyugat-Európát célozza.   Libanonban 2 millióan, Líbia partjainál szintén tömegek várakoznak. Eddig 430 ezer menekült terhelte Európát, ebből Németország befogad 40 %-ot, a többit Európa 26 országának kellene az elképzelések szerint. Magyarországnak ebben a történetben leginkább az emberséges civilek munkája hozhat jó megítélést, csak ez mentheti a menthetőt.

Az osztrák kancellár a magyar kerítés épülésének régebbi hírére azt mondta, hogy azt 1. délebbre 2. az EU-val közös erővel 3. élő határőrizettel kellene létrehozni. A Földközi-tenger áthajózása, bárkázása utáni bevándorlás minket kevéssé érint, mert hozzánk a balkáni, szárazföldi  útvonalon érkeznek. A tenger fegyveres erőkkel való lezárásáról Nógrádi György egyetemi tanár pedig azt mondta, hogyha két évvel ezelőtt hozták volna létre a római parancsnoksággal működő erőt, akkor is késő lett volna.   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása