Veszeczky Edéné Kóbor Katalin 1916. november 4-én született Bicskén. Isten éltesse erőben, egészségben és adjon sok áldást, örömet, hogy belépett 100. életévébe.   

Holnap délután talán még a városvezetés részéről is érkeznek köszöntők, hiszen Balázs Magdolna vezetésével  a bicskei cserkészek biztosan köszönteni fogják a Szentháromság római katolikus templomban 1916-ban megkeresztelt Kató nénit.

A Bicskei TV-nek portréinterjút készítünk, aminek műsorra kerülését is hírül adja majd a lokálpatrióta Bicskei Szó. Sőt, ha youtube-ra is kerül, akkor látható lesz itt is. Azért "készítünk", mert abban a szerencsében volt részünk, hogy az unokával, Veszeczky Andival osztálytársak voltunk 8 évig.     

Kató néni tudomásom szerint egy Deák Ferenc utcai házban született, amikor még nem volt ilyen házsűrűség a településen. Férje, Ede bácsi 1984-ben hunyt el, ő bányászként dolgozott.

Kis híján az egész magyar huszadik századot átélte - kemény idők -, (amit mellesleg jól bizonyít ez a monográfia: "Romsics Ignác: Magyarország története a XX. században").

Kóbor András, Kató néni testvérének nevét például Bicskén a Hősök terén álló hősi emlékműbe vésték kőbe....

Azért nem november 4-én, az ő születésnapján köszöntöttük, mert az a nap érthető módon a bensőséges családi ünnepség dátuma volt, ahol Veszeczkyék megünnepelték, hogy együtt vannak.

 

Izing  

 

      

  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása