(A Katona József Színházban három hete láttam ezt a darabot, amiről november hatodikán a Hetek című hetilapban meg is jelent egy írásom nyomtatásban. Online mindig később érhető el a www.hetek.hu és a www.atv.hu oldalakon, most már hozzáférhető így is.)  

"A darab címében szereplő bestiális emberölés körülményei ismertek: nyolc olaszliszkai roma férfi azért lincselte meg a tiszavasvári tanárt, mert szerintük autójával elütötte 11 éves rokonukat, aki az árokba esett. A kislány anyja kiáltásokkal buzdította az elkövetőket: meghalt a gyerek, öld meg a magyart. A valóság ezzel szemben: a férfi szabályosan közlekedő autója előtt átszaladt a 11 éves Kitti, az autó hozzá sem ért, ő azonban az árokba esett. Életben maradt, semmilyen sérülést nem szenvedett. Nyolc személy vetette magát a tanárra, akinek lányai megerőszakolásuktól rettegve szaladtak el a helyszínről, egy szembejövő autós telefonját elkérve hívtak mentőt édesapjukhoz, aki a mentők megérkezésekor már belehalt koponyasérüléseibe. Volt olyan elkövető, aki nekifutásból rúgta fejbe a földön fekvő férfit. A legtöbb rúgás az áldozat fejét és a nyakát érte. Szögi Lajos lányai közül Emese 14 éves volt akkor, Zsófi pedig 5 esztendős. Az elkövetők védelme egy korábbi esetre épült volna, amikor valóban érte baleset egy kiskorú családtagjukat. A bíróságot azonban nem hatotta meg az érvelés, a lehető legsúlyosabb büntetést kapták mindannyian."

 

Részletek....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása