A Vajda János Gimnázium és SZKI tanulóinak idegen nyelvvizsga eredményei a 2014-2015-ös és a 2015-2016-os tanévekben.

 A 2014-2015-ös tanévben 2 tanuló tette le az angol nyelvű középfokú B2 nyelvvizsgát. 5 tanuló részt vett az emelt szintű érettségi vizsgán, és az elért pontszám alapján 3 tanuló eredménye egyenértékű a középfokú B2 nyelvvizsgával, 2 tanulónak– az alapfokú B1 nyelvvizsgával.

Egy tanulónak a sikeres emelt szintű német nyelvvizsgának köszönhetően sikerült a középfokú B2, egy másik diáknak – az alapfokú B1 német nyelvvizsga.

Egy tanulónk felsőfokú C1 nyelvvizsgát tett spanyol nyelvből.

Összességében a 2014-2015-ös tanévben 6 tanulónak középfokon, 3 tanulónak alapfokon és 1 tanulónak felsőfokon sikerült idegen nyelvből nyelvvizsgát szerezni.

A 2015-2016-os tanévben több diákunk jelentkezett az őszi emelt szintű érettségi vizsgára angol nyelvből, ezzel 5 tanuló szerezte meg a középfokú B2nyelvvizsga-bizonyítványt, a többieknek sikerült a B1 szint.

Néhányan már befizettek a téli időszakban szervezett nyelvvizsgákra, reméljük, hogy ott is lesznek majd eredményes diákjaink.

Az idegen nyelvi munkaközösség azt tervezi, hogy az elkövetkező tanévekben néhány olyan alkalmat teremtünk az összes szaktanár bevonásával a tanulóink számára, amely imitálja az írásbeli vizsgáztatást. A szóbeli próbavizsgánál legalább két szaktanár értékeli majd a tanulók teljesítményét.

Idén is lesznek olyan tanulóink, akik előrehozott érettségi nyelvvizsgára fognak jelentkezni, és az előző évekhez hasonlóan valószínűleg nagyon jól fognak teljesíteni.

Az összes csoportban hasznosak voltak azok a feladatok, melyek a valós vizsgaszituációt imitálták. Bevált az Euro Nyelvvizsga Központ által megtartott próbavizsgáztatás iskolánkban, amely a valós vizsgának nagyobbik részét mutatja be, és segítségükkel a tanulóinknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy felmérjék az aktuális tudásszintjüket. Idén a résztvevő diákok fele 60% felett teljesített, ami a sikeres középfokú B2nyelvvizsgaküszöb.

 

Vilinovszki Irén

angoltanár, szakértő

Bicske, 2015.12.29.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása