Olvasgatom a helyi rendeleteket az njt.hu oldalon. Ez a Nemzeti Jogszabálytár. Ha a középen található Önkormányzati Rendeletek címre kattintunk, majd szűkítjük a kört Fejér megye, Bicske főnevekkel - eljuthatunk saját rendeleti életünkhöz.  
logo_njt.jpg
Február 1 napjával lépett hatályba az új helyi kitüntetésekről és elismerésekről szóló 3/2016. (I. 27.) rendelet, amit egy mostani anyagom miatt néztem meg. 
Nem értek a jogalkotási szabályok formai követelményeihez, de nem sok jóval kecsegtet  az a bicskei rendelet, ami a Nemzeti Jogszabálytárba került és mégis ezt a mondatot tartalmazza: 
 
"44. § A kitüntetésre bármely bárki jogosult írásban javaslatot tenni. "
Kortárs líra?!
Különben úgy tudom, hogy ez még a Kormányhivatalon is keresztülment. 
 
A 60. §-ban többször is "Bicskei Önkéntes Tűzoltóság " szerepel, amiről pontosan tudjuk, hogy 2013 óta nem így hívják, hanem Bicskei Önkormányzati Tűzoltóságnak. Nem mintha nekem a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság elnevezés nem tetszene  sokkal jobban. Bár maradt volna az.  
 
Van a városnak rögtön két polgármestere, kettő jegyzője, vannak képviselők, jogászok - egy szövegértéssel megáldott embernek érdemes lenne az egészet végigolvasni.
Kőműves barátom mestere az édesapja volt. Tőle azt tanulta: "úgy dolgozz, hogy amit megépítesz, legyen az tyúkól a hátsó udvarban vagy királyi palota a hegytetőn - de becsülettel rá tudd írni a neved. Nevünket.... Igen, ez az én munkám...."
ia 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása