Bicskén a csendes "telep", a Szent István-telep városszéli utcák otthonai mellé közvetlenül tervezik a valószínűleg legesélyesebb  változatban az orbáni kisvasutat. Egy megálló a Táncsics utca végén lesz. 

Persze a kérdés, hogy mennyit fog járni ez a vonat.
Értjük, hogy presztízs, de ki fog rajta utazni? Tényleg ekkora forgalom van/lesz a két település között?

 

Konkrétan azt bírták leírni a tervezett vasúti tanulmányban, hogy naponta 400 és hétvégente 800 utassal számolnak. És olyan bődületes izék vannak a 300 oldalas tanulmányban, hogy majd olykor a kőbánya is igénybe veszi kőszállítás céljából meg a borászok azon szállíttatják majd a boraikat.

Talán valami térképet és helyviszonyokat ismerő embert is meg kellene szólítani, mielőtt pár családot elsöpörnek...   - írja egy bicskei a fészen. 

Jó aránymegmutató példa a következő: legjobb tudomásunk szerint a telepi határban a patak felé lejtő Eocén-programban épült árok szolgálna részben alapjául annak a csapadékvíz elvezető övároknak, ami az egész várost körülöleli majd, de itt például egy jelentős szakasza a kisvasút nyomvonalával párhuzamosan fut. A tervek szerint pályáz rá a város a vén Európánál. Ahhoz képest, hogy ez az övárok című alapberuházás a Holdban, legalábbis mi Bicskén nem lettünk róla tájékoztatva, a hobbivasutacska terveződik bicskei családok otthonai mellé. Az eddigi csendbe és nyugalomba, az eddigi tiszta levegőbe, amit a faluszéle az ott élőknek jelent. Tudom, miről beszélek, mert a nyomvonaltól a hetedik telken lévő házban nevelkedtem.

Ezt a szép vidéket nem olyan ipari eszközzel kellene tönkretenni, amivel elveszíti varázsát, azt amiért az itt élők szeretik. Sokkal inkább összeegyeztethető lenne a hely érdekeivel a kerékpárút, ami szintén szolgálhat családi programokra, de még az egészség védelmére is.               

 

A Magyar Narancs cikke....

 

 

 

bicske1.jpg

 

bicske2.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mivel közel lesz a tavakhoz gondolom Maszaros Larry elvtársnak is van keze a dologban meg majd a Tiborcz gyerek fog világitani..és vajon hol ül csendben a nagy tiltakozó bicskei JObbik brigád??meg az amugy iszonyat természetvédő aggodó bicskei Fidess szimpatizánsok???
Ez nagyon szomorú,dízelmozdony annak van ám környezetbarát füstje. A nagyállomás lakói örültek hogy megszabadultak a kőportól,meglepő volt hogy viszakozott az O.V. apja.Hát ezért mert a kőszállitást ezzel még olcsóbban tudják megoldani. Így most legalább az egész kisvasút nyomvonalán (Felcsúttól Etyekig) szennyezik a környzetet.A közt.elnökünk mit szól ehhez, mert Ő egy nagy környezetvédő, konferenciákon beszél a vizek a levegő,a föld védelméről? Rwménykedjünk,elfogy a M.L.pénze az E.U.meg nem ad rá támogatást.
süti beállítások módosítása