A bicskei szóbeszéd szerint összesen több ezer főt befogadni képes mobilházak telepítése történt a bicskei tábor területén.

Döbbenten kérdeztek a terület környékét ismerők, hogy mit tudok róla. Elmondtam, hogy várható ugyan a tavasz érkezésével a nagyobb számú menedékkérő beáramlás, de ekkora kérelmezői tömeg fogadására szerintem alkalmatlan a bicskei bázis.

A mobilházakról pedig semmi sem tudok - válaszoltam - de ha tényleg ott állnak, nyilván egyszerű felkészülési mozzanat.

Az olvasói kérdésnek megfelelően a bicskei közvélemény hiteles tájékoztatása érdekében a Bicskei Szó tájékoztatást kért a Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól  valamint a menedékkérők, a nemzetközi szerződések alapján ellátottak aktuális létszámát egész Magyarország és Bicske tekintetében.  

A BÁH Sajtó tájékoztatása szerint jelenleg az intézmény területén látható konténerek raktározás céljából kerültek elhelyezésre az udvaron, a migrációs helyzet alakulásától függ későbbi felhasználásuk.

A ma reggeli adatok szerint (2016.03.17) a Hivatalhoz tartozó nyitott befogadó állomásokon (Vámosszabadi, Nagyfa, Bicske) összesen 1180 fő él, ebből 796 fő a bicskei befogadó állomáson tartózkodik, azonban számuk folyamatosan változik.

 Hírünk közlése utáni napon tudtuk meg, hogy a házak kb. 20 négyzetméteresek, egy ajtajuk, egy ablakuk van, szigeteltek és áramellátásuk is biztosított.  

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása