Egy életútja miatt egyébként is köztiszteletben álló bicskei úr segítségemet kérte, mert talált egy pénztárcát, benne hétköznapi értelemben nem kevés pénzzel és szeretné visszajuttatni jogos tulajdonosának. Egyáltalán nem biztos, hogy a tulajdonos internetezik, ezért azokat az olvasóinkat, akik a környezetükben manapság hallottak pénzelhagyóról, értesítsék őt.  

A jelentkező akkor veheti át az értéket, ha a következő jellemzőket szép sorban, minden találgatás és döccenő nélkül elmondja: 

- Melyik napon hagyta el, hány óra tájban? 

- Hol, milyen útvonalon veszítette el avagy érzése szerint egészen pontosan hol? (A becsületes megtaláló hosszú ideig várakozott a helyszínen, hátha visszajönni a pénzét kereső - A szerk.) 

- Férfi vagy női tárca? Mekkora? Milyen formájú? Milyen színű? Milyen különös ismertetőjegyei vannak?

- Milyen pénznemben, mekkora teljes összeg van benne, milyen címletekben? A fémpénzzel kapcsolatban ugyanez a kérdés.

A becsületes megtaláló gondoskodott arról, hogy családján kívül még két ember tudjon a talált értékről velem együtt. Részemről a megtiszteltetés. Szinte jegyzőkönyvezhető környezetben biztonságba helyezte egy intézményvezető segítségével a páncélszekrényben.

A jogos tulajdonos a megtalálóval akkor találkozhat, ha a pontos válaszokkal jelentkezik itt: izingantal@gmail.com  De telefonszámot is tudunk cserélni e-mail-ben, nyilván ez lesz az első dolgunk, főleg, ha jó, megfelelő írott válaszok érkeznek kérdéseinkre.

A megtaláló - nem mintha nem tudná mire költeni a talált pénz  -, de egész életében nem nyúlt máséhoz sehogy, inkább csak adott. Ezt a jó szokását tartja most is. Amennyiben hosszú ideig nem jelentkezne a jogos tulajdonos, jótékonysági célra fogja fordítani a teljes összeget.

 

 

Izing 

 

 

 

 

 

   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása