Egy héttel ezelőtt kérdezte olvasónk: "1. A Szent István utcában kint maradt a 30-as tábla. 1 hónapja. Miért?" Különben életkornak jó. 

30.jpg

Ezt a kérdést ma a helyszínen feszegette egy autós kedves ismerős. Volt egy kis felületes útkezelés, kifújatták a kerékpársávból a szennyeződést, de úgy, hogy a bringások ezután sem nagyon mennek belülre, hanem maradnak a sárga vonalon vagy azon kívül, az útest törzsén. Mert belül ilyen szemcsés izé, annál jobb a sima út. Biztonság? Tényleg, ez jó kérdés. 

Mint az autós mondta, ezeket a "vándortáblákat" kitették és azóta is itt díszelegnek a bicskei broadway-n.Nem érti, hogy miért. Azt válaszoltam, talán azért, mert a 100 km/h-s sebesség is előfordul. Mire ő: a 100 km/h-s sebesség akkor is előfordulna, ha ezek harmincas a táblák nem lennének kinn. Elmondja még, hogy ő megy a dolga után, mindig tartja a sebességkorlátot, mert jobb a békesség, de 30-al nem akar araszolni a széles, egyenes, jól belátható úton. Ha pedig ötvennel merne menni, most megbüntethetik. Márpedig neki erre nincs pénze.   

A 30-as tábla indokolt (volt) a munkák idejére - ez tuti. És mindaddig indokolt, míg ez a maradék, be nem kötött kavics/darálék/morzsa ott van halmokban az úton! A kérdés pusztán az - a városért lobbizó vezetéshez is -, hogy a fel nem használt kavics meddig díszeleg a bicskei főutcán.

Bekötni már nem fog, mert nincs mibe. Nincs hozzá bitumen emulzió vagy mi.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása