Munkanapokon a reggeli órákban dugók, anyázások, tombolás a fenti kereszteződésben. Ez a szörnyű baleset pedig kihozza a könnyeket, mert látásból mindhárman ismerősek. Az édesanya egy bolt igen kedves dolgozója. A 17 év körüli fiú, akinek 17 percig (!) keresnek a légimentők kórházat Magyarországon, focista. A 42 évesen elhunyt férjjel, édesapával szintén köszöntünk egymásnak.     

Oké, ez nem olyan nagy gond, megszoktuk a reggeli tombolást az utakon. De szakértők megfigyelése szerint, ha itt közúti baleset történik, akkor az bizony emberes. Nem ám kis koc-koc. Az útburkolat állapota is vérlázító. Kitaposott kerék-nyomvonal délről és délre is, ha ebben a víz is áll, olyan mintha jégen közlekednének. Az sem egészen érthető, hogy az a domborulat hogy nincsen még kitolva egészében az útbevájás érdekében földmunkagépekkel, hogy a másik felén, az olajtelepi oldalon a mélységet feltöltsék anyagából és arra épülhessen a körforgalom fogadóalapja. Kedves jó kisvasút, aréna, fűtött gyep, kazánház, szálloda, már-már reptér.

Mindeközben egy körforgalom meghaladja érdekérvényesítő képességünket a térségfejlesztésben?! És nem csak ide kellene, hanem a 811-es és 1-es találkozásához is, de sürgősen. Ott ma megint helyszíneltek a rendőrök egy balesetnél. 

Akkor is le kell ezt írni, ha itt ezen a helyen éppen finisében van a körforgalom megépítése. Mi az eddigi késlekedés oka? Mi a pontos helyzet a többi, legalább két-három hellyel?    

Ne feledjük: igen sokat segítene abban, hogy a sérüléssel vagy halállal járó közúti tragédiák esélye jelentősen csökkenjen ezen a kritikus pontokon! Tudta? A körforgalom családvédő. Ismert, hogy be lett lebegtetve épülése, mint a kutya vacsorája.

Kapavágás sem történt. Eddig.  

S ha már Bicskén vagyunk: a Tatai út végén Óbarokra az 1-es főútvonalon átvezető kereszteződés szintén súlyos. Rebesgetik, mi is hírül adtuk, hogy épül majd ott valami, mert például balra nagy ívben fölkanyarodni igen izgalmas, olyan mintha felszöknének a kocsik az  útra.  

Köztudomású gyakorlat, hogy a fontolva haladó bicskeiek az 1-es főútvonalhoz való kapcsolódás érdekében előszeretettel veszik igénybe a már meglévő, egyetlen városi körforgalmunkat. Nem kockáztatnak.  Nem játszanak az életükkel. És másokéval sem.

Igen, tudott, hogy a körforgalom nem fogja a hazai "egyre jobban teljesítő" közúti közlekedési morált és egyéb problémákat javítani. De mégis alap.  

Olvasónk mindeközben megérkezett véleménye szerint akkora a gány, hogy "az Óbarok-Bicske elágazásnál is a 100-as főúton....este alig lehet látni...vajon hol kell befordulni... már egy normális útfelfestés, ami latszik az is megtenné"

 

ia            

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbán úgyis kék villogóval jár, a kereszteződések nemigen zavarják.
@Rav Antal: azzal jár ez egész "elit" 25 éve, eddig se zavart senkit. De most talán megépíttetik!
@Bicskei-Szó: Előbb lesz kisvasút az etyeki gazdák földjén, mint körforgalom.
süti beállítások módosítása