A kedvezőtlen gazdasági mutatókra hivatkozva nem viszi el többé egy neves Pest megyei étterem szelektíven gyűjtött szemetét az eddigi szolgáltató, a Zöld Bicske Kft., amely önkormányzati tulajdonban van. Azt ajánlották nekik, keressenek mást, az étterem üzemeltetői viszont nem értik, hogy hozhatja őket ilyen helyzetbe egy nonprofit cég.

„Az Ürömön szemétszállítást végző 'államosított' Zöld Bicske Kft. ügyvezetője ma megírta nekünk, hogy a jövőben nem hajlandóak elvinni a szelektíven gyűjtött szemetünket. 2016-ban egy magát 'NON PROFITNAK' és 'ZÖLDNEK' :) nevező állami cég vezetője képes volt leírni, hogy azért nem viszik el a szelektíven gyűjtött szemetet, mert az nekik nem éri meg” – így akadt ki aFacebookra kitett bejegyzésében a kedvelt Pest megyei étterem, az Ürömi Hütte fenntartója.

Bizonyítékképpen befotózták a cég levelét, amelyben a Zöld Bicske Kft. ügyvezetője, Teszár Tamás szignójával értesítették őket, hogy a szelektív hulladék begyűjtési szerződést „a kedvezőtlen gazdasági mutatók miatt” 30 nap múlva, december 20-ával felmondják.

©

Ezt követően többé nem tudják elvinni a szelektív hulladékot, ezért azt tanácsolják, vegyék fel egy másik szolgáltatóval a kapcsolatot. A szelektív hulladékgyűjtőt azért továbbra is bérbe adják, adott díj fejében – teszik hozzá.

Az ürömi étterem felteszi a kérdést: „mit csináljon egy környezettudatos cég, ha továbbra is szelektíven szeretné gyűjteni az üveget és a papírt? Dobjunk mindent a kukába? Kérlek, oszd meg ezt a posztunkat, szeretnénk, ha valaki megírná nekünk a választ” – amiről ha befut, mi is beszámolunk.

A cégjegyzék adatai szerint a nonprofit kft. Bicske Város Önkormányzatának tulajdonában van - olvasható a hvg.hu cikkében, amit kedves olvasónk küldött ezzel a kérdéssel: "Olvastad?" 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása