Április 26. és 30. között rendezik a portugáliai Albufeira városában a 2017. évi hivatalos kempo világbajnokságot - olvasható a Magyar Kempo Szövetség közleményében. A névsort áttekintve számos ismert harcos neve köszön vissza. 


A Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) tizennegyedik seregszemléjére huszonkilenc magyar sportoló indul útnak hamarosan. Közülük többen, például Ódor Lili, Kiss Krisztián László, vagy Karácsonyi Krisztián nem először vesz részt a stílus legrangosabb nemzetközi megméretésén. Lacza Ábel is közéjük tartozik, ráadásul három versenyszámban is címvédőként indul majd. A nemzeti csapat keretében vannak olyanok is, akik az elmúlt hetekben az Amerikai Egyesült Államokban tréningeztek és versenyeztek. A békéscsabai Kristóf Bálintnak sikerült elhódítania Florida állam bajnoki övét a Combatnight elnevezésű vegyes harcművészeti gálán, 77 kg-ban. Összesen tizenkét egyesület delegál versenyzőt a Magyar Kempo Válogatottba.


A Magyar Kempo Válogatott kerete: Ódor Lili, Ódor Erik, Vigyikán Vita, Vigyikán Vince (Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE), Karácsonyi Krisztián, Barna József, Lacza Ábel (Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia), Székács Ádám, Niedermayer Bence (SZTE EHÖK SE), Komár Dániel (Csepeli Pitbullok), Pásztor Ádám, Lovas László, Szabó Tibor Benedek, Kiss Krisztián László (Újfehértói Kempo HSE), Nagy Laura, Nagy Zsófia (Budakeszi Kempo Iskola), Orbán Rebeka Dorina, Tarjáni Tamara (Herceghalmi Kempo Dojo SE), Horváth Sebestyén, Bibók Dániel, Ditchen Dániel Zoltán (Pomázi MyGym SE), Fülöp Márk, Katona Richárd, Komlenecz Roland (Budajenő Kempo Klub), Hocz Csaba, Kristóf Bálint (East Warriors MMA GYM), Nagy Levente, Bakk Eszter (Fighting Kempo Esztergom-Kertváros), Németh Ádám Lehel (Jász Kempo Karate Klub).

Nemzeti csapatunk vezetője, Lacza Ádám Illés elmondta, hogy valamennyi magyar harcostól azt várja, hogy maximálisan tegye oda magát a tornán, és hozza ki tudásából a legtöbbet. Ha ez megtörténik, és nem elegendő érmes pozícióra, akkor sem lesz csalódott, amennyiben viszont sikerül felállni a dobogóra, annál is büszkébb lesz a kempókákra.

A válogatottat a helyszínen shihan Várszegi Rudolf 7. danos nagymester, Kornély György szövetségi alelnök, továbbá Szilágyi András, Hamar Lajos, Pokorni Gábor, Juhász Sándor és Niedermayer Zsolt edzők segítik.

A tavalyi vb-t a román fővárosban, Bukarestben tartották. Akkor a magyar válogatott megnyerte a 16 éven aluliak világkupáját, a felnőttek világbajnoki mezőnyében pedig az előkelő harmadik helyen végzett. Hazánk nem kevesebb mint hatvanegy érmet gyűjtött a 2016-os versenyen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása