Az említett ügyben a Bicskei Rendőrkapitányság állatkínzás vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást - válaszolta a bicskeiek blogjának kérdésére az FM RFK Kommunikációs Szolgálata 


Az FM RFK-hoz azért fordultunk tájékoztatás kéréssel, mert az állatvédők tüntetése során egy kertvárosi házhoz értek, ahol a lakók 10 kutyát tartottak. A kutyák "nevelése" főleg úgy zajlott, hogy feltételezhetően nem sokat törődtek velük, eladásra "dolgoztak" - az állatvédők meglátása szerint.A Bicskei Szót egy környéken élő értesítette. Egyetért az állatvédőkkel. Az állatvédők a rendőrség segítségét kérték. A készenlétiek biztosították a helyszínt és a kapitányság helyszínelői dolgoztak a területen. Az állatvédők olyan képeket tettek közzé a kimentett kölykökről, hogy a bordájuk is látszik. Egy képen jól kivehető, mennyi tere volt a kikötött szukának... Értesülésünk szerint 1 állat elpusztult, 9-et kimentettek. amikor a szukát kihozták a bicskei rendőrök és átadták az etyeki állatvédőknek, hatalmas tapsvihar köszöntötte az eseményt. A többi kutyánál ugyanez történt. A ház lakói rövid ideig hangosan tiltakoztak. A ház udvarán és a házban rendőrök és állatorvos dolgoztak. Az utcán tömeg állt, a kerítés előtt rendőrök álltak elkülönítő sorfalban, hogy az ellenérdekeltek véletlenül se közelíthessék meg egymást, hiszen indulatos órák voltak.

A  film itt látható.  

A Bicskei Szó Facebook-klubjában számos fotót posztoltunk.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása