Idén sajnos nem keltek ki fiókák a kistószegi gólyafészekben, a vándorok utánpótlás nélkül keltek szárnyra a nagy útjukra.   Sajnos nem hozott nekik gólyát a gólya. 

 golya17marc.jpg

Mindez egy gólyabarát olvasónk válaszából derült ki, akitől ennyit kérdeztem: "Elindultak? Mikor?" A gyakran arra járó azt is elmondta, hogy búbolást is látott az első tavaszi napokban, a tojót pedig gyakran látni vélte tojásokon ülve kotlani. De aztán a hosszúcsőrű kis madarak izgő-mozgó feje búbja 2017-ben végképp nem emelkedett a fészekszél horizontja fölé.

- Arra volnék nagyon kíváncsi, hogy a tojások megvannak-e még. Hogy egyáltalán tojt-e? - veti fel olvasónk. 

- Szerintem a tojásokból, ha voltak is, nem sok látszik már, mert a csurik, csókák varjak biztos szétcsapták őket.

- Igaz. De maradványaik lehetnek. Kíváncsiságból a tűzoltók segítségét kérve lehetne "helyszínelni", vannak ott kapcsolataid, hogy mégis mi történt....

- Igen, de ők segítettek a Bicskei Szó  kezdeményezésére történt fészekemelésnél is, sok a feladatuk, elfoglaltak, nem lenne jó terhelni őket ezzel.

- Akkor egy drónkamerás barátodat kellene megkérned, ha van, hogy készítsen makrókat, nagyításokat a fészek belsejéről azért, hogy maradt-e valami a tojásokból.

- Gondolkodom. Van egy barát, írok is neki. De tudod, amikor otthon a tyúktojáshéjakat nagymamám visszadobálta a baromfiudvarba, akkor azt mondta, ez erősíti a madarak csontját és ettől jobban tudnak tojni, mert van bennük kalcium. Szerintem azt a többi madár is mind megeszi. Nem?

- Lehet. De mindegy. Reméljük, visszaérnek. Ezekre a fotókra pedig nagyon kíváncsi lennék.

- Megkérdezek valakit. Reméljük, visszaérnek. Ez a lényeg.    

 

2016-ban húsvét hétfőn ékeztek.        2017-ben március 22-én érkezett meg Kele. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása