Egyre több és több bejelentés, megkeresés, segítségkérés érkezik hozzám, pedig mindig hangoztatom nem az én feladatom megoldani Bicske zűrzavaros kutyás problémáját, erre vannak az illetékes szervek és hatóságok, akik intézkedni tudnak és kötelesek is persze.

manda.jpg

Én és a helyi állatszerető emberek kevesek vagyunk egy állatkínzóval, bántalmazóval szemben, de még a rossz tartási körülményt is hivatalosan csak a hatóságok tudják a jogszabályok mellett megítélni. Azon vagyunk mindannyian itt, hogy normalizálódjon a helyzet, de mindig az az érzésem,hogy árral szemben úszunk.
Nekem nem normális, ha fiatalkorúak egy vízaknából ki-be ráncigálnak egy sérült kutyát, akinek a füle sebes, lába sérült és utána mindenki mehet a dolgára, semmi nem történik és a kutyát még egészségesnek is nyilvánítják. Erőmű lakótelep-Péró közti részen az elmúlt egy hétben ez a második staffi kutya+ két babakutya van a leltárunkban.
Én nem engedélyezném a kutyatartást egy olyannak, aki magát sem képes normálisan ellátni és kerítés nélküli házban él, konkrétan a nyomorban és ráadásul nagytestű szuka kutyával. Eredmény egy alomnyi kutya és ha nem kap most segítséget a család, fél év múlva, már két alomnyi lesz.....tovább is van mondjam még?
Ez egy szerda délutáni kis szösszenet volt, de sajnos nagyon sok ilyen és ehhez hasonló eset van.
A jegyzőnél és a rendőrségen is tettünk bejelentést, várjuk a fejleményeket.

Közlésünk forrása és a fotók itt találhatók 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása