Megkerült múlt

Címkék: fotó biatorbágy

2017.12.17. 23:54

Az Országalbum fotóversenyét a 2400 képet tartalmazó mezőnyben a biatorbágyi Fefe vagyis Szabó Ferenc nyerte meg ezzel a különleges felvétellel, ami azt az információt hordozza, amit kevesen tudhatunk: a biai tó 50 évvel ezelőtti bővítése során több kilométer hosszú fasor került a víz alá.

Ennek maradványait láthatjuk abban a tóban, ami mellett annyiszor elmentünk már. 

A fotográfust egy másik tó közeléből ismerem, amit Öreg-tónak nevezünk. Gratulálok!   

Kis személyes:  

Mert időközben megismertem ezt az albumot, amit a zenével és csöndben is jó végignézni.   

Elképesztően szép képek Fefétől,  a fények biai szerelmesétől és mi tagadás, nagy szerencséje is van, hogy ilyeneket meglát. Úgy vadássza őket, hogy nem bántja, nem zavarja a benne lévőséget, egy szót sem szól, csak lélegzet visszafojtva rögzít. Mivel okos, kedves, békés,  jó indulatú, szorgalmas, kitartó és  erős fazon.  Ezek jutnak eszembe róla kapásból. És amit alkotott, ez már képköltészet. Nem azért mondom, mert (ha jól emlékszem) hetedmagunkkal egy kollégiumi szobában laktunk Tatán, egy ideig a bicskei Bajmóczy Gyuri társaságában, akinek asztro-fotóit  írd és mond a NASA honlapja közölte,  csakis  azt sajnálom, de nagyon, hogy egy szobatársunk már nem láthatja ezt. De már-már arra is büszke vagyok, hogy a képeken megjelenő szép Bia éppen itt van mellettünk, szinte a szülőföldünk, s hogy Rédei nagypapánk - húgomé és  enyém  - 1901-ben ott született Torbágyon.            

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása