Újabb olvasói vélemény érkezett a nagyállomási vasút felett gyalogos felüljáró problémájával kapcsolatban. 

jó estét,

helybeliként (aki nem szolgálati autóval jár, nem is közpénzen) nem tudom megállni, hogy ne mondjam el a véleményemet, amit használjon fel, ha akar részben vagy egészben. 
Az a felüljáró azért került olyan állapotba, mert sosem volt gazdája. A MÁV-ot nem érdekli, nekik Pestről nem nagyon fontos.

Miközben az önkormányzat nem kívánja elvégezni a feladatot, mert nem az ő kötelezettsége, érdemes egy pillantást vetni a havonta leadott beszámolóra, amit minden alkalommal elfogadnak.
http://www.bicske.hu/sites/default/files/eloterjesztesek/nyilt/13_bgsz_beszamolo.pdf
E szerint minden nap ott takarítanak a Móricz Zs. utcában, Szt. István utcában. Akkor tényleg annyira teljesíthetetlen  mega-kihívás a felüljáró lesöprése, ezzel a vasúton túli BICSKEIEK komfortját javítani?! Hiszen ezt korábban elvégezték.

Befizetjük ám mi is az adót, de érdekünkben nem takarít az önkormányzat ez sok lépcsős felüljárót? Mi ez?  Vagy a gyalogosként menjünk körbe a Kinizsiből, Csákváriból a Nagyállomásra Bihari-Vörösmarty-Floriana-Csokonai-Gárdonyi- Szent István kanyaron? Akkor már lemegyünk a Kisállomásra a Losonczin. Miről beszél, aki azt mondja, hogy ez nem városi feladat?  Igen, lehet, hogy hivatalosan, papírforma szerint vasúti munka. De ne legyünk bürokraták, mert ha a Vasút nem látja el, akkor az önkormányzatnak helyt kell állnia a városlakók biztonsága érdekében. Közöm nincs a joghoz, de megtehetik talán azt is, hogy kiszámlázzák a MÁV-nak a jól dokumentáltan elvégzett munka minden költségét. Nem fizetnek? Hát van-e jogásza a városnak?  Ekkor jöhetne a jogi út. Ez lenne ám a tökös, az ízig-vérig igaz magyar kiállás a városlakók érdekében nem ez a "Nem a mi dolgunk" című hárítás.      
Az idei télen már vagy 3 alkalommal lehetett volna söpörni. Közmunkában ez sacperkábé mennyi ráfordítás? Összesen vagy 5-10-15 ezer forint?  Ennyire olcsón lehet szavazatokat szerezni. És ezt a NER nem ismeri fel? :) Örülök, ha segíthettem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása