szekely-768x512.jpg

A Felvidék helyére utolsó percben beugró Kárpátalja jutott be a CONIFA labdarúgó-világbajnokság döntőjébe, miután 4–2-re legyőzték az előzetesen esélyesebbnek tartott Székelyföld csapatát a torna elődöntőjében.

Sándor István, Kárpátalja válogatottjának vezetőedzője, a román élvonalban szereplő Sepsi OSK szakmai igazgatója kedden a negyeddöntő után telefonon nyilatkozott lapunknak, akkor leginkább amiatt bánkódott, hogy két fia családi és tanulmányi okok miatt csak a csoportmérkőzéseken tudta segíteni a kárpátaljai csapatot. A nyolcszoros magyar válogatott, kétszeres magyar bajnok középpályás, jelenleg a Csákvárt erősítő Sándor György, valamint öccse, az NB I-et szintén megjárt, egy éve Cegléden focizó István is haza kellett utazzon, akárcsak a Nyíregyházában futballozó Gajdos Zsolt, aki esküvője miatt hagyta ott Londont. A kárpátaljaiak addigi tizenegy góljából hatot a felsorolt trió szerzett, így érthető volt a mester aggálya.

Ritkán adatik meg egy szurkolónak, hogy mindkét pályára lépő csapat himnuszát tele torokkal, tiszta szívből énekelhesse. Londonban viszont ez történt: több mint száz drukker énekelte előbb a magyar, majd a székely himnuszt, a semleges nézők legnagyobb döbbenetére – számolt be a Nemzeti Sport helyszíni tudósítója.

A találkozó székely mezőnyfölényben kezdődött, de a kárpátaljaiak lassan-lassan kiegyenlítették a játékot, s a 36. percben a Cigánd SE-ben játszó Toma György szép egyéni szólóját követően megszerezték a vezetést: 1–0. Székelyföld egyenlíthetett volna, miután a székelyek játékosát felrúgták a tizenhatoson belül, a sértett büntetőjét viszont klubtársa, Fejér Béla nagy bravúrral kivédte! A szünetig mindkét oldalon voltak helyzetek, de azok sorra kimaradtak. Fordulás után hiába rohamoztak a székelyek, a játék képével ellentétben Toma távoli lövését Nagy bevédte, így az 55. percben Kárpátalja már kettővel ment. A 73. percben Kürti Gergely 3–0-ra módosította az állást, ám a mérkőzés még korántsem volt lefutva: a székelyek két perc alatt egy gólra faragták a hátrányukat. A hajrára a székely mezőnyfölény pedig sehogy sem akart góllá érni, sőt, a lefújás előtt Peres Csaba egy kontra végén a kegyelemdöfést is megadta: Kárpátalja–Székelyföld 4–2.

A másik ágon Észak-Ciprus hátrányból fordítva győzte le 3–2-re Padániát, így szombaton magyar idő szerint 16 órakor Padánia–Székelyföld bronzmérkőzést, valamint este héttől Észak-Ciprus–Kárpátalja döntőt rendeznek a CONIFA világbajnokságon, a mieink már most történelmet írtak. A mérkőzéseket a mycujoo.tv élőben közvetíti.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása